Foto: F64
Latvijas šorttreka skandāls trešdien turpinājās ar Roberto Puķīša un treneres Evitas Krievānes sarunu "360 TV" sporta raidījumā "Hattrick", un tajā sportists pilnībā noraidīja, ka viņš būtu iesitis Lielbritānijas speciālistam Stjuartam Horspūlam.

Horspūls šobrīd strādā ar Latvijas sportistiem un ar Jelgavas sporta skolas atbalstu izveidojis Latvijas šorttreka attīstības programmu. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Puķītim ar Horspūlu esot bijis konflikts. Cits Latvijas šorttrekists Roberts Zvejnieks sarunā ar portālu "Delfi" pastāstīja, ka Puķītis Horspūlam svaru zālē esot iesitis, bet sportists raidījumā "Hattrick" to kategoriski noraidīja.

"Ir izskanējis, ka esmu sitis treneri. To jau var uzskatīt par kriminālprocesu, un ir liela iespējamība, ka es vērsīšos tiesā. Var aiziet līdz vienam līmenim, var melot, bet tas jau ir par daudz. Tie ir meli, jo tas (sist trenerim) būtu diezgan muļķīgi. Mums ir bijusi vārdu apmaiņa ar trīsstāvīgiem vārdiem, bet nav bijusi sišana. Šis jau ir aizgājis par traku," teica Puķītis.

Krievāne neslēpa, ka viņa bijusi tā, kura uzrakstīja vēstuli Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) par šo incidentu.

"Es biju tā, kura uzrakstīja, ka Roberto olimpiskā ciemata svaru zālē iesita Stjuartam ar dūri vai ar pudeli. Stuarts pats neredzēja, ar ko viņam iesita. Itālijas izlases pārstāvis viņu aizveda prom, lai konflikts tālāk neturpinātos. Es to noziņoju, jo Roberto iepriekšējā dienā mani aizvainoja ar skarbiem vārdiem," teica Krievāne.

Puķītis arī stāstīja, ka olimpisko spēļu laikā viņš dzirdējis, kā Krievāne viņu aprunā, nenojaušot, ka viņš to dzird. Savukārt trenere uzsvēra, ka viņa nekad nav bijusi pret to, ka Puķītis un pārējā Latvijas izlase sadarbojas, taču uzsvēra, ka pret šorttrekistiem kritērijiem jābūt vienādiem.

Puķītis publiski paudis neapmierinātību ar Krievāni, pie kuras viņš gan netrenējas. Krievāne vada šorttreka komandu Jelgavā, kur šobrīd bāzējas lielākā daļa no vadošajiem Latvijas šī sporta veida pārstāvjiem. Turpretī Puķītis trenējas Ventspilī un ārzemēs, pārsvarā kopā ar Itālijas komandu. Aizvadītajā nedēļā Puķītis paziņoja, ka nevēlas vairs pārstāvēt Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!