Foto: F64
"TTT Rīga-Juniores" komanda trešdien pirmo reizi vēsturē iekļuva Latvijas un Igaunijas sieviešu basketbola čempionāta finālčetrinieka turnīrā, kur spēkosies vēl trīs pašmāju vienības "TTT Rīga", "Liepājas papīrs"/LSSS un "Rīgas Stradiņa Universitāte".

"TTT Rīga-Juniores" pārspēļu atbildes mačā savā laukumā ar rezultātu 77:53 (17:13, 20:11, 16:13, 24:16) pārspēja Igaunijas vienību "Tartu Universitāte"/"Kalev", divu spēļu summā uzvarot ar 157:123.

Atbildes mačā "TTT Rīga-Juniores" vienībā rezultatīvākā ar 19 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām bija Janeta Rozentāle, 12 punktus guva Dinija Sanda Pāvelsone, 11 punkti bija Nikolai Ozolai, bet desmit punktus un desmit bumbas zem groziem iekrāja Luīze Šepte.

Pretiniecēm 17 punktus gruva Ana Grēta Asi.

Laukuma saimnieces maču iesāka ar izrāvienu 8:0, bet līdz pirmā ceturkšņa beigām viņu pārsvars tika nedaudz sadeldēts. Otrajā ceturksnī viešņas pāris reizes pietuvojās līdz mīnus diviem punktiem, taču "TTT Rīga - Juniores" nosargāja vadību, turpmākajā mača gaitā palielinot savu pārsvaru un izcīnot pārliecinošu uzvaru.

Pirmajā mačā rīdzinieces bija pārākas ar rezultātu 80:70.

"TTT Rīga-Juniores" vienotajā čempionātā bija ceturtās spēcīgākajā divīzijā, kamēr "Tartu Universitāte"/"Kalev" bija pirmās pēc spēka otrajā jeb starptautiskajā divīzijā.

Vietu finālčetrinieka sacensībās jau iepriekš bija nodrošinājušas "TTT Rīga", "Liepājas papīrs"/LSSS un RSU komandas. Līdz ar to šajā nedēļas nogalē Liepājā gaidāmajā finālturnīrā visas četras vienības būs no Latvijas.

Šajā sezonā apvienotajā čempionātā komandas tika sadalītas divās divīzijās, lai nodrošinātu vairāk līdzvērtīgu spēļu. Elites divīzijā tika izspēlēts sešu apļu turnīrs, bet "TTT Rīga" ar katru komandu spēlēja pa četrām reizēm, kamēr starptautiskajā divīzijā būs četri apļi.

Sezonu noslēgs divi izslēgšanas turnīri. Finālčetrinieka turnīrā piedalīsies elites divīzijas trīs pirmo vietu ieguvējas, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp elites grupas ceturtās vietas ieguvējām un starptautiskās divīzijas uzvarētājām. Savukārt Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas - četras labākās valsts komandas no elites divīzijas, labākā valsts komanda starptautiskajā divīzijā, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp piekto Latvijas komandu elites divīzijā un otro labāko no mūsu valsts komandām starptautiskajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!