Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas futbola klubs "Riga FC" noslēdzis līgumu ar ukraiņu futbolistu Bogdanu Kovaļenko, kurš iepriekš pārstāvēja Kipras augstākās līgas klubu "Paphos", informēja komandas preses dienests.

Kovaļenko kļuvis par trešo ukraiņu futbolistu mūsu kluba sastāvā. Jau iepriekš ziņojām par parakstītiem līgumiem ar Valēriju Fedorčuku un Vladimiru Bajenko.

Profesionāla futbolista karjeru Kovaļenko uzsāka Ukrainas klubā Doņeckas ''Shakhtar'', kur no sākuma pārstāvēja kluba U-19 komandu, ar kuru 2014./2015. gada sezonā kļuva par šī vecuma valsts čempionu. Šajā pašā sezonā Kovaļenko spēlēja arī UEFA Jaunatnes līgā, kur Doņecka aizkļuva līdz finālam, kurā ar 2:3 piekāpās Londonas ''Chelsea'' U-19 komandai.

Līdz Doņeckas kluba galvenajai komandai Kovaļenko aizcīnīties neizdevās, un 2017. gada vasarā ukraiņu futbolists parakstīja līgumu ar Kipras augstākās līgas vienību "Paphos'' FC. Kipras čempionātā futbolists nospēlēja 11 spēles, no kurām piecās devās sākumsastāvā. Visas spēles Bogdans aizvadīja 2017. gadā, jo pēc tam iedzīvojās nopietnā savainojumā.

Šobrīd Kovaļenko jau ir ieradies Rīgā un ir pievienojies ''Riga'' FC treniņiem. Pagaidām Kovaļenko vēl trenējas pēc individuālas programmas. Pats futbolists ir pozitīvisma pilns un saka, ka pēc nedēļas būs gatavs trenēties pilnvērtīgi. Kovaļenko spēlē malējā pussarga un uzbrucēja pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!