Latvijas hokeja kluba "Kurbads" galvenais treneris Aleksandrs Macijevskis "Lattelecom" televīzijas kanāla "360 TV" raidījumā "Hattrick" trešdien pastāstīja par atkārtoti izcīnīto Latvijas čempiona titulu.

"Kurbads" komanda sestdien nodrošināja uzvaru Latvijas čempionāta virslīgas finālsērijā, par valsts čempioni tiekot kronēta otro gadu pēc kārtas. Finālā "Kurbads" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-0 pārspēja "Zemgale"/LLU. Pērn "Kurbads" finālā atspēlējās no 0-3 un uzvarēja "Mogo" hokejistus, bet Macijevskis uzsver, ka abas sērijas bija smagas.

"Man šī sērija vieglāka nebija. Piemērs, olimpisko spēļu fināls – vienai komandai bija jāuzvar, otrai bija tikai iespēja. Uz mums bija spiediens un mums kā komandai bija jāuzvar. Spēlētājiem nebija viegli, arī traumas bija," teica Macijevskis. "Vienam cilvēkam tagad būs operācija, cits man tikai šodien pateica, ka viņam divi kauli lauzti rokai, un viņš spēlēja. Grūtības pārvarējām kolektīvi ar gribas spēku un darba ētiku."

"Optibet" hokeja līgu (OHL) īsti nevar nosaukt par profesionālu čempionātu, jo spēlētājiem nākas arī strādāt, bet Macijevskis stāstīja, ka "Kurbads" režīms bija tuvu profesionālam.

"Šogad trenējāmies ļoti nopietni. Vēlējos sasniegt citu līmeni, trenējāmies katru dienu. Pirms tam treniņi bija trīs reizes nedēļā. Puiši notrenējas no rīta un pēc tam uz darbu," viņš stāstīja.

Intervijas pilno versiju varēs noskatīties šovakar, 21. martā, kanālā 360TV raidījumā "Hattrick".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!