Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Ufas "Salavat Julajev" komanda, ārpus sastāva atstājot latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli, ceturtdien cieta zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Austrumu konferences pusfināla sērijas ceturtajā spēlē.

Ufas hokejisti viesos ar rezultātu 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) piekāpās Čeļabinskas "Traktor" vienībai, kas sērijā līdz četrām uzvarām panākusi neizšķirtu 2-2.

Mača rezultātu devītajā minūtē atklāja "Traktor" aizsargs Niks Beilens, bet deviņas minūtēs vēlāk soms Tēmu Hartikainens panāca izlīdzinājumu, tiesa, tie bija pēdējie viesu vārti šajā duelī. Otrajā periodā ar precīziem metieniem izcēlās "Traktor" hokejisti Rihards Ginge un Aleksandrs Šarovs, bet trešajā trešdaļā vārtus guva Artjoms Borodkins.

Sērijas nākamais mačs notiks piektdien Ufā.

Latviešu aizsargs Bārtulis laukumā bijis tikai vienā no pēdējām astoņām spēlēm.

Bārtulis, kurš šo sezonu sāka Vladivostokas "Admiral" komandā, šosezon KHL regulārajā čempionātā aizvadīja 42 spēlēs, no kurām desmit spēlēja Ufas kluba kreklā, un izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš aizvadītajos četros mačos ir bez punktiem.

Tikmēr otrā pusfināla pārī Kazaņas "Ak Bars" viesos ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas "Metallurg", sērijā panākot 3-1.

Ar diviem gūtiem vārtiem šajā spēlē atzīmējās "Metallurg" čehu uzbrucējs Jans Kovāržs.

Sērijas nākamā spēle notiks piektdien Kazaņā, kur "Ak Bars" varēs nodrošināt vietu Austrumu konferences finālā.

Tikmēr Rietumu konferencē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempione Sanktpēterburgas SKA ir vadībā ar 3-1 pret Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, kamēr Maskavas CSKA ar tādu pašu rezultāti ir priekšā Helsinku "Jokerit" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!