Foto: LETA

Šveices čempionāta pusfinālā otrdien iekļuva Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā vienība Cīrihes "ZSC Lions" un vārtsarga Elvja Merzļikina komanda "Lugano".

Ceturtdaļfināla sērijas piektajā mačā Ķēniņš izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot "ZSC Lions" pagarinājumā ar 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) pieveikt "Zug". Visā sērijā "ZSC Lions" uzvarēja ar 4-1 un iesoļoja pusfinālā.

Ķēniņam tas bija ceturtais rezultativitātes punkts piecos "play off" mačos. 21 sekundi pirms otrā perioda beigām pēc Ķēniņa piespēles Fabrīss Hercogs panāca 2:1 "ZSC Lions" labā. "Zug" neizšķirtu pēc tam panāca piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, bet "ZSC Lions" uzvaras vārtus guva pagarinājuma 10. minūtē, kad precīzs bija Reto Šepi.

Latvijas uzbrucējs visā mačā nospēlēja 19:50 minūtes, trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija "+1".

Tikmēr citā mačā Merzļikins atvairīja 28 metienus, palīdzot "Lugano" ar 5:3 pieveikt "Fribourg-Gotteron". Visā sērijā "Lugano" uzvarēja ar 4-1.
Merzļikins piecos "play off" mačos vidēji katrā ielaida 2,28 ripas un atvairīja 92,68% metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!