Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempione Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA komanda otrdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā līdz savstarpējam duelim Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences finālā

Konferences pusfināla ceturtajā spēlē regulārā čempionāta labākā komanda SKA izbraukumā droši ar 4:1 (1:1, 3:0, 0:0) pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Līdz ar to SKA sērijā līdz četrām uzvarām panākusi 3-1 vadību.

Lai arī šī mača rezultātu septītajā minūtē atklāja "Lokomotiv" hokejists Jegors Korškovs, pirmā perioda izskaņā Aleksandrs Barabanovs panāca izlīdzinājumu. Otrā trešdaļa aizritēja Sanktpēterburgas komandas zīmē, jo tā guva trīs vārtus pēc kārtas, tostarp divas ripas pretinieku "būrī" raidīja pieredzējušais Pāvels Dacjuks.

"Lokomotiv" komandai tā arī neizdevās atspēlēties, bet pašās cīņas beigās laukumā izcēlās pamatīgi asumi, vairākiem spēlētājiem arī izvicinot dūres.

Šīs sērijas nākamais mačs, kas var būt arī noslēdzošais, notiks ceturtdien Sanktpēterburgā.

Otrā Rietumu konferences pusfināla sērijā CSKA komanda viesos ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pieveica Helsinku "Jokerit", arī sērijā panākot 3-1.

Spēles rezultātu otrā perioda ievadā atklāja CSKA hokejists Aleksandrs Popovs, tomēr 26.minūtē Stīvs Mozess līdzsvaroja rezultātu uz tablo. Uzvaras vārtus viesi guva 50.minūtē, kad ar precīzu metienu no vārtu priekšas izcēlās Sergejs Andronovs.

Šīs sērijas nākamā cīņa tiks aizvadīta ceturtdien Maskavā.

Pirms tam Ufas "Salavat Julajev", ārpus sastāva atstājot latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli, otrdien pārņēma vadību Austrumu konferences pusfināla sērijā, jo izbraukumā ar 3:2 (0:0, 0:2, 3:0) pieveica Čeļabinskas "Traktor", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Otrā Austrumu konferences pusfināla sērijā Kazaņas "Ak Bars" ar 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) pieveica Magņitogorskas "Metallurg", sērijā izvirzoties vadībā ar 2-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!