Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" mājas spēles šīs sezonas Eiropas turnīru regulāro čempionātu vidū bijušas 42.apmeklētākās, liecina Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) apkopotā statistika.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, tas gan ir ievērojams kāpums, jo pērn rīdzinieki bija vien 75.pozīcijā.

Lai arī šosezon rīdziniekiem klājās pavisam bēdīgi, viņiem ieņemot priekšpēdējo vietu KHL kopvērtējumā, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu vienas spēles vidējā apmeklētība ir uzlabojusies par vairāk nekā vienu tūkstoti. Ja pērn tie bija caurmērā 4457 cilvēki, tad šajā sezonā jau 5548.

Vēl 2013./14.gada sezonā Rīgas "Dinamo" ar vidēji 8083 skatītājiem bija trīspadsmitā apmeklētākā komanda Eiropā, bet turpinājumā tika piedzīvota ievērojama lejupslīde.

Rīgas "Dinamo" izslēgšanas turnīrā nav iekļuvusi jau četras sezonas pēc kārtas.

Tikmēr pirmo vietu apmeklētības sarakstā saglabājis Šveices augstākās līgas (NLA) klubs "Bern", kura mājas spēles caurmērā noraugās 16 371 skatītāji. "Bern" klubs ir apmeklētākais Eiropā jau 17 gadus pēc kārtas.

No piektās uz otro vietu pakāpusies Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kuras spēles vidēji raugās 11 847 cilvēki, bet trešā, zaudējot otro pozīciju, ir Baltkrievijas komanda Minskas "Dinamo" (11 738).

Savukārt ceturtajā vietā ar 11 384 skatītājiem ir pašlaik latviešu uzbrucēja Riharda Bukarta pārstāvētā Vācijas augstākās līgas (DEL) komanda Berlīnes "Eisbaren", kura ceturtā bija arī pērn. Tikmēr pirmo piecinieku, atkrītot no trešās vietas, noslēdz vēl viens vācu klubs Ķelnes "Haie" (11 222).

Sestā ir vēl viena KHL komanda Helsinku "Jokerit" no Somijas (10 415), kamēr vēl pirmajā desmitniekā ir uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Šveices vienība Cīrihes "Lions", kas ar 8863 cilvēkiem ir devītā, bet desmitā ar 8708 apmeklētājiem ir Čehijas vienība Prāgas "Sparta", kur šīs sezonas izskaņā uzspēlēja aizsargs Artūrs Kulda.

Tikmēr simtnieku ar vidēji 3616 skatītājiem noslēdz Latvijas izlases hokejistu Ralfa Freiberga un Roberta Bukarta pārstāvētā Zlīnas "Aukro Berani" komanda no Čehijas.

Visapmeklētākā līga Eiropā joprojām ir Šveices augstākais čempionāts jeb NLA, kur mačus caurmērā noraugās 6833 skatītāji, kamēr otrajā vietā ar 6234 apmeklētājiem ir KHL, bet trešā ir DEL ar 5996 cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!