Foto: AFP/Scanpix/LETA
ASV boksa zvaigzne Floids Meivezers esot pieteicies jauktās cīņas mākslas (MMA) licencei, tādējādi spērot soli pretim iespējamai revanša cīņai pret īru cīņas sporta spīdekli Konoru Makgregoru.

Pašlaik 41 gadu vecais Meivezers tenku portālam TMZ esot apstiprinājis, ka viņš pieteiksies MMA licencei. ASV bokseris, kurš savā profesionālajā karjerā uzvarējis visās 50 cīņās, izteicās, ka licences iegūšana prasīs ilgāku laiku, taču pauda cerību, ka revanša cīņa pret Makgregoru notiks.

Savukārt UFC cīņu sporta organizācijas prezidents Dana Vaits pagājušā gada nogalē izteicās, ka iespēja sagaidīt Makgregora un Meivezera revanša cīņu ir visai reāla.

Pērnā gada augustā notikušajā cīņā Meivezers pārliecinoši pārspēja Makgregoru ar tehnisko nokautu, pieveicot savu pretinieku desmitajā raundā. Šī cīņa gan notika pēc boksa noteikumiem.

Abi bokseri cīnījās svarā līdz 69,9 kilogramiem. Duelis nenotika par kādu no pasaules čempiona jostām, tomēr prestižākā boksa organizācija Pasaules Boksa padome (WBC) tā uzvarētājam bija izgatavojusi īpašu "Naudas jostu" jeb "Money belt".

Ņemot vērā, ka cīņa notika pēc boksa noteikumiem un tādējādi šāda tipa cīņā debiju piedzīvoja Makgregors, tad paredzams, ka abi sportisti aizvadīs arī revanša maču, taču tādā gadījumā tas risināsies, nevis ringā, bet MMA būrī. Īrs ir specializējies jauktajā cīņas mākslā, kas nozīmē, ka abi cīkstoņi būs mainītās lomās un debiju MMA piedzīvos Meivezers.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!