Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek - Segafredo" komandas otrdien izcīnīja augsto devīto vietu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres kalendārā iekļautā prestižā Katalonijas daudzdienu velobrauciena otrajā posmā.

Otrdienas sacensībās sportistiem bija jāveic 175 kilometrus gara distance ar pāris kāpumiem, bet finiša sprintā uzvaru izcīnīja slavenais spānis Alehandro Valverde no "Movistar" komandas. Viņš finišā apsteidza Dienvidāfrikas Republikas sportistu Derilu Impeju no "Mitchelton-Scott" komandas, kamēr trešais bija austrālietis Džejs Makartijs, kurš ir Latvijas sportista Alekseja Saramotina komandas biedrs "BORA-hansgrohe" vienībā.

Tikmēr Skujiņš finišu šķērsoja devītajā vietā, to paveicot vienā grupā ar uzvarētāju.

Savukārt Saramotinam otrdienas sacensībās klājās pieticīgāk un viņš bija liels palīgs Makartijam. Noslēgumā Latvijas sportists ierindojās 143.vietā starp 173 finišu sasniegušiem sportistiem, uzvarētājam piekāpjoties par vienu minūti un 34 sekundēm.

Par velobrauciena kopvērtējuma līderi tagad kļuvis tieši Valverde, kurš par četrām sekundēm apsteidz Makartiju, bet trešais, atpalikdams sešas sekundes, ir Impejs.

Savukārt Skujiņš kopējā ieskaitē tagad pakāpies jau uz 14.vietu, no Valverdes atpaliekot par 12 sekundēm, kamēr Saramotins ir 132.pozīcijā, zaudējot vienu minūti un 46 sekundes.

Katalonijas velobraucienā būs septiņi posmi, sacensībām svētdien noslēdzoties Barselonā. Trešajā un ceturtajā etapā finišs būs kalnā, bet arī citos posmos plānoti kāpumi.

Pirms septiņiem gadiem Katalonijas velobrauciena pirmajā posmā uzvarēja Gatis Smukulis, savukārt pērn šajās sacensībās triumfēja spānis Alehandro Valverde, kurš šogad centīsies nosargāt titulu un trešo reizi karjerā uzvarēt šajās sacensībās.

Kā vēstīts, Skujiņš janvāra beigās uzvarēja UCI pirmās kategorijas velobraucienā "Trofeo Lioseta Andratx". Līdz šim tik agri neviens no Latvijas riteņbraucējiem nebija ticis pie uzvaras kādās no UCI kategorijas sacensībām, turklāt Skujiņš pirmās kategorijas viendienu velobraucienā triumfēja pirmoreiz karjerā.

Savukārt Saramotinam līdz šim šajā sezonā augstākā bija 24.vieta februāra beigās vienas dienas velobraucienā Kūrne-Brisele-Kūrne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!