Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Dienvidkorejas valdība dāsni prēmēs visus šīs valsts sportistus, kas piedalījās 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs, kā arī viņu trenerus, paziņojusi Dienvidkorejas Kultūras, sporta un tūrisma ministrija.

Prēmijas, kuru kopējais apjoms ir 3,3 miljardi Korejas vonu (2,5 miljoni eiro), saņems 254 personas, no kurām 168 ir olimpisko, 68 – paralimpisko spēļu dalībnieki, turklāt abu sporta forumu dalībnieki saņems vienāda apjoma naudas balvas, vēsta aģentūra "Yonhap".

Dienvidkorejas olimpiskie čempioni saņems 63 miljonus vonu (48 tūkstoši eiro) katrs, sudraba medaļu ieguvēji – 30 miljonus vonu (23 tūkstoši eiro), bet bronzas medaļnieki – 25 miljonus vonu (19 tūkstoši eiro). Komandu sporta veidu pārstāvji, kas Phjončhanas spēlēs izcīnīja sudraba un bronzas godalgas, saņems attiecīgi 26,25 un 18,75 miljonus vonu katrs.

Olimpisko čempionu galvenajiem treneriem prēmijā piešķirs 80 miljoni vonu (0 tūkstoši eiro), bet viņu palīgiem – 60 miljoni vonu.

Atlēti, kas spēlēs palika ārpus godalgotajām vietām, saņems trīs miljonus vonu (2300 eiro) katrs.

2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Dienvidkoreja ieguva piecas zelta, astoņas sudraba un četras bronzas medaļas, bet paralimpiskajās spēlēs – vienu zelta un divas bronzas medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!