Foto: F64
Latvijas hokeja vicečempionu "Zemgale/LLU" vārtsargs Reinis Petkus pēc "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērijas pauda neapmierinātību par tiesnešu darbību, sarunā ar žurnālistiem norādot, ka pēdējā mačā soģis viņu pasūtījis "trīs mājas tālāk".

Kā ziņojām, par valsts čempionem hokejā otro gadu pēc kārtas kļuva "Kurbads" komanda, kura OHL finālsērijā ar 4-0 uzvarēja Jelgavas vienību "Zemgale/LLU", kas par zelta medaļām cīnījās pirmo reizi.

Jelgavnieku vārtsargs Reinis Petkus pauda neapmierinātību ar tiesnešu darbību sērijas pēdējā spēlē.

"Varu atzīmēt, ka sērijas noslēdzošajā mačā tiesnešu darbs bija ļoti švaks. Varbūt neesmu liels speciālists un nevaru neko pateikt par noraidījumiem, bet, ja tiesnesis atļaujas man aizrādīt ar rupjiem vārdiem, – tā nav pareiza pieeja. Vienā brīdī tiesnesim normālā valodā paprasīju, lai izskaidro situāciju, bet viņš mani rupjiem vārdiem pasūtīja trīs mājas tālāk. Man rodas jautājums – ja viņš drīkst lamāties, tad kādēļ es to nedrīkstu darīt? Atmosfēra uzreiz vairs nav patīkama," stāstīja Petkus.

Hokejists uzskata, ka uz šādiem mačiem prātīgāk būtu aicināt neitrālus tiesnešus.

"Šādas lietas Latvijas čempionātā gan nav regulāri, tas bija tikai finālsērijas noslēdzošajā spēlē, tomēr uzskatu, ka kopumā tiesāšana varēja būt labāka. Domāju, pats labākais būtu paņemt neitrālus tiesnešus, piemēram, no Baltkrievijas, jo mēs taču ar šo valsti esam regulāri sadarbojušies. Tad emocijas nebūtu tik sakāpinātas, soģi arī nerunātu mūsu mēlē," sprieda "Zemgale/LLU" spēlētājs.

"Zemgale/LLU" pamatturnīru noslēdza ceturtajā vietā, bet pusfinālā negaidīti ar 4-2 uzvarēja regulārā čempionāta uzvarētāju "Mogo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!