Foto: F64

Šorttrekists Roberto Puķītis, kurš marta vidū paziņoja par sporta pavalstniecības maiņu, tomēr turpinās pārstāvēt Latviju, atsaucoties uz Latvijas Slidošanas asociācijas (LSA) vadību, ziņo portāls "sportacentrs.com".

Puķītis un LSA valdes priekšsēdētāja Marika Nugumanova 19. martā tikās ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Ventspils sporta skolas pārstāvjiem. Šobrīd esot panākta vienošanās, ka Puķītis turpinās startēt zem Latvijas karoga. Tuvākajā laikā tikšot risināti jautājumi par to, lai nodrošinātu viņam normālus treniņu apstākļus, pastāstīja LSA valdes priekšsēdētāja, neprecizējot, kas domāts ar "normāliem treniņu apstākļiem".

"Diskusijas šodien bija daudz un dažādas. Katrs tagad zina citas puses nostāju un iespējas," skaidro Nugumanova. Kādēļ Puķītis pēkšņi bija pārdomājis un izteica vēlmi startēt zem citas valsts karoga? LSA valdes priekšsēdētāja uzskata, ka pēc atgriešanās no Phjončhanas olimpiskajām spēlēm sportists bijis emociju pārņemts. "Acīmredzot arī Ventspilī bija kādas neskaidrības par viņu."

Nugumanova piebilst, ka pēc nedēļas paredzēta vēl viena tikšanās. Varianti treniņiem Latvijā pagaidām esot dažādi, taču ir skaidrs, ka Puķītis netrenēsies Jelgavā, kur treniņus vada izlases trenere Evita Krievāne, ar kuru sportistam esot konflikts.

Atgādinām, ka pirms nedēļas Puķītis apgalvoja, ka lēmums par citas valsts sporta pilsonības pieņemšanu esot galīgs. Kā iemeslu Puķītis minēja nesaskaņas ar LOK prezidentu Aldonu Vrubļevski un Krievāni. Šorttrekists izteicās, ka viņam esot divi varianti sportista karjeras turpināšanai, un savu galīgo izvēli viņš solīja izdarīt nākamajā mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!