Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pirmdien 25 spēlētāju sastāvā "Volvo" ledus hallē uzsāka gatavošanos pasaules čempionātam, bet pirmajā treniņā nepiedalījās galvenais treneris Bobs Hārtlijs, novēroja portāls "Delfi".

No treneriem pirmajā treniņā piedalījās Žaks Klutjē, Ģirts Ankipāns, Artis Ābols un Edgars Masaļskis. Savukārt Hārtlijs drīzumā ieradīsies Rīgā un nākamajos treniņos vadīs komandu.

Pirmdien uz ledus vēl nedevās Kristaps Zīle, Māris Bičevskis, Rodrigo Ābols, Gunārs Skvorcovs un Guntis Galviņš, kuri trenējās svaru zālē. Lai arī iepriekš izziņotajā spēlētāju sarakstā, kas piedalīsies jau pirmajā treniņā, nebija iekļauti Vitālijs Pavlovs un Ņikita Jevpalovs, tomēr viņi šodien darbojās ar komandu.

Tāpat ar izlasi trenējās vārtsargi Niklāvs Rauza un Antons Naumovs, kuri pārstāv HK "Rīga", aizsargi Pauls Svars, Renārs Kārkls, Roberts Kaļķis, Arvils Bergmanis (visi HK "Rīga"), Roberts Mamčics (HK "Liepāja/Optibet"), Ēriks Ševčenko ("Tsen Tou Jilin", VHL), Maksims Ponomarenko ("Lorenskog", Norvēģija) un Gvido Jansons ("Arizona State University", ASV), kā arī uzbrucēji Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris, Frenks Razgals, (visi Rīgas "Dinamo"), Daniels Bērziņš, Artūrs Homjakovs, Ralfs Vjaters (visi HK "Rīga"), Ēriks Žohovs ("Kunlun Junior", Krievija), Egils Kalns, Bruno Zabis (abi "Liepāja/Optibet"), Rihards Melnalksnis ("Langnau U20", Šveice), Romāns Semjonovs ("Mariestad BoIS", Zviedrija), Filips Buncis ("Arizona State University", ASV) un Eduards Tralmaks ("University of Maine", ASV).

Latvijas valstsvienības treniņi notiks no pirmdienas līdz piektdienai, bet sestdien un svētdien spēlētājiem tiks dotas brīvdienas.

Pirmos pārbaudes mačus, gatavojoties pasaules čempionātam Dānijā, Latvijas izlase aizvadīs 6. un 7.aprīlī, viesos spēkojoties ar Norvēģijas izlasi. Šajā pavasarī Latvijai kopā paredzētas deviņas pārbaudes spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!