facebook:387642251709032
Latvijas Florbola savienība (LFS) līdz 2019. gada nogalei diskvalificējusi valsts čempionāta pirmās līgas komandas "Impar Limbaži" spēlētāju Marku Višņakovu, kurš kādā no mačiem ar nūju meta cīņas tiesnešiem.

Incidents 12. martā notika Latvijas florbola čempionāta pirmās līgas izslēgšanas cīņu pirmās kārtas izšķirošajā spēlē starp "Impar Limbaži" un "Irlava/Avant". Vienā no epizodēm Višņakovs nespēja valdīt sašutumu mača galotnē, kad tiesnesis viņam parādīja sarkano kartiņu.

"Impar Limbaži" komanda 20 sekundes pirms pamatlaika beigām mačā pret "Irlava/Avant" bija iedzinējos ar 7:8, bet tad Višņakovs pārkāpa noteikumus un devās uz noraidīto soliņu. Tiesneši viņam arī lēma piespriest noraidījumu līdz spēles beigām, par ko viņš bija dusmīgs un meta tiesnesim ar savu nūju.

"Irlava/Avant" šajā mačā izcīnīja uzvaru un sērijā līdz trim uzvarām uzvarēja ar 3-2.

Izvērtējot videomateriālus par minēto spēli, kā arī spēles tiesnešu Sergeja Gofrata un Ata Jankovska ziņojumu LFS nolēma Višņakovam par rupju un bīstamu rīcību piemērot sekojošu sodu - apturēt spēlētāja licenci un aizliegt dalību Latvijas florbola čempionātos un
citās LFS rīkotajās vai saskaņotajās sacensībās līdz 2019.gada 31.decembrim. Tāpat sportistam piespriesta 350 eiro liela soda nauda.

Sportists lēmumu var apstrīdēt LFS Apelācijas komitejā līdz 2018.gada
30.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!