Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien oficiāli pakāpusies uz piekto vietu Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) vienspēļu rangā, un tas viņai ir jauns karjeras rekords.

Jau vēstīts, ka Ostapenko uz piekto vietu pakāpās pēc Venusas Viljamsas zaudējuma Indianvelsas "Premier" sērijas turnīra pusfinālā. Ja pieredzējusī amerikāniete būtu uzvarējusi turnīrā, tad Ostapenko neizdotos pakāpties uz augšu. Pati Ostapenko Indianvelsas turnīrā nepārvarēja trešo kārtu.

Piektā vieta ir jauns personiskais rekords pašai Ostapenko, kā arī visam Latvijas tenisam, jo līdz šim neviens cits latviešu tenisists pasaules rangā tik augstu nav bijis. Ostapenko sestajā vietā atradās kopš janvāra, bet šonedēļ viņa apsteidza Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

Savukārt otrā Latvijas tenisa rakete Anastasija Sevastova veica trīs pozīciju kāpumu un WTA rangā tagad ierindojas 17. pozīcijā. Sevastova Indianvelsā apstājās astotdaļfinālā, astotdaļfinālā zaudējot Venusai Viljamsai.

Vēl no Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 271. vietu, Daniela Vismane pakāpusies uz 810. pozīciju, bet Alise Čerņecka atrodama 1026. vietā. Savukārt Irina Lapustina atrodas 1064. vietā.

WTA ranga līdere ir Simona Halepa, kurai seko Karolīna Vozņacki un Garvīne Mugurusa. Ceturtajā vietā ir Jeļina Svitoļina, bet aiz viņa ierindojas Ostapenko, Karolīna Plīškova, Karolīne Garsija, Venusa Viljamsa, Petra Kvitova un Angelika Kerbere.

Savukārt vīriešu Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis pēc vienas pozīcijas krituma ieņem 190. vietu. Latvijas otrā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš ierindojas 578. pozīcijā, bet savainojumu ārstējošais Miķelis Lībietis ir 1144. vietā.

Vēl no Latvijas ATP rangā atrodami Artūrs Lazdiņš (1353.), Roberts Grīnvalds un Krišjanis Stabiņš (abi dala 1592. vietu) un Mārtiņš Rocēns (1839.)

ATP ranga pirmajā vietā ierindojas Rodžerds Federers, kuram seko Rafaels Nadals, bet labāko trijnieku noslēdz Marins Čiličs. Grigors Dmitrovs ieņem ceturto vietu, Aleksandrs Zverevs ir piektais, bet TOP 10 vēl atrodami Huans Martins del Potro, Dominiks Tīms, Kevins Andersons, Davids Gofēns un Lukass Puilē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!