Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks startēja vienā no prestižākajiem konkūra turnīriem Eiropā - "Saut Hermes", kas notika Elizejas laukos, Parīzē. Ik gadu šīs sacensības pulcē 50 konkūra elites jātniekus no visas pasaules. Diemžēl no starta galvenajā "Grand Prix Hermes" maršrutā sportists atteicās, bet savu debiju prestižajā turnīrā vērtē kā veiksmīgu, informēja Latvijas Jātnieku federācija.

"Iesildē pirms "Grand Prix" maršruta jutu, ka zirgs nejūtas labi, es nevaru atļauties un negribu riskēt ar zirga veselību un nākotni, mums priekšā vēl ir nozīmīgi starti, viens no tiem pēc mēneša Pasaules kausa finālā tepat Parīzē. Jau rīt veiksim nepieciešamos izmeklējumus un rūpēsimies par zirga veselību un labsajūtu, jo tā ir pirmajā vietā," sacīja Neretnieks.

Sestdienas noslēdzošajā maršrutā ar džokeri (150 cm) ar zirgu For Fan Neretnieks ieguva 60 gratifikācijas punktus, jo gāza vienu šķērsli, iegūtie punkti un laiks ļāva ierindoties 18.vietā. Svētdienas pirmajā maršrutā divās fāzēs (150 cm) sportists ieguva 20.vietu, finišējot ar četriem soda punktiem jeb vienu gāztu šķērsli. Abi šie maršruti bija pasaules reitinga "Longines Ranking" ieskaites maršruti.

"Esam ļoti gandarīti ar For Fan kvalitatīvo un stabilo sniegumu, kaut arī viena kļūdiņa liedza tikt pie godalgām. Pateicoties sadarbībai ar jauno treneri Paskālu Levī, turpmākie starti izskatās daudzsološi. Kopumā ar šīm sacensībām esmu ļoti apmierināts, startēt tik spēcīgā konkurencē un vienlīdzīgi sacensties ar pasaules vadošajiem sportistiem - tas nenotiek katru dienu, zirgi sevi parādīja ļoti labi, esmu gandarīts, paldies visai komandai," turpināja Neretnieks.

Galvenajā maršrutā "Grand Prix Hermes" uzvarēja Francijas duets Simons Delestre ar zirgu Hermes Ryan. Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica 14 sportiskie pāri, kopā maršrutā, kura balvu fonds bija 400 000 eiro, startēja 47 sportiskie dueti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!