Foto: AFP/Scanpix/LETA
Polijas tramplīnlēcējs ar slēpēm Kamils Stohs svētdien Norvēģijā otro reizi karjerā uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā, savā īpašumā iegūstot Lielo kristāla globusu.

Stohs gan svētdien nekļuva par sacensību uzvarētāju un pat nekāpa uz goda pjedestāla, bet ar sesto vietu bija pietiekami, lai nodrošinātu uzvaru sezonas kopvērtējumā.

Svētdien visu goda pjedestālu sacensībās aizņēma mājinieki norvēģi. Par to uzvarētāju ar 232 un 246 metrus tāliem lēcieniem, par to nopelnot 444,3 punktus, kļuva Rūberts Jūhansons.

Tikmēr otrais bija viņa tautietis Andrēass Stjernens, kurš ar 239 un 235 metrus tāliem lēcieniem nopelnīja 438,9 punktus, bet pie 436,6 punktiem tika vēl viens mājinieks Daniels Andre Tande, kurš aizlēca 231,5 un 243 metru tālumā.

Savukārt Stohs aizlēca 223 un 237 metru tālu, par to tiekot pie 425,6 punktiem un izcīnot sesto vietu.

Iepriekš Stohs par Lielā kristāla globusa ieguvēju tika kronēts 2014.gadā. Šosezon viņš arī otro reizi pēc kārtas kļuva par prestižās Četru tramplīnu turnejas uzvarētāju, kā arī ieguva vienu zeltu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs lēcienos no lielā tramplīna.

Pasaules kausa kopvērtējumā divas sacensības pirms sezonas beigām Stohs ar 1243 punktiem nodrošinājis pirmo vietu, bet viņam ar 990 punktiem seko vācietis Rihards Freitags, kurš sestdien bija astotais, savukārt trešais ar 925 punktiem ir Tande.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!