Foto: F64

Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" svētdien savā laukumā Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) finālā ar 71:74 (18:19, 24:20, 14:16, 15:19) piekāpās Košices "Good Angels" komandai no Slovākijas, kas uzvaru izrāva ar trīspunktnieku pēdējā sekundē.

Līdz ar to rīdzinieces otro gadu pēc kārtas kļuvušas par EEWBL vicečempionēm. Arī pērn viņas finālā piekāpās "Good Angels" basketbolistēm.

"TTT Rīga" sastāvā 23 punktus iemeta Elija Malota, kamēr 16 punkti Guntai Baško, bet 12 punktus iemeta cita leģionāre Šeja Pedija.

Savukārt "Good Angels" sastāvā ar 18 punktiem atzīmējās izšķirošā metiena autore Derksija Morisa.

Mačs starp abām komandām iesākās ļoti līdzvērtīgā cīņā, rīdziniecēm pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar viena punkta deficītu (18:19). Līdz lielajam pārtraukumam spēles gaita gan būtiski nemainījās, tomēr "TTT Rīga" basketbolistēm izdevās iegūt nelielu iniciatīvu un pēc Baško divpunktnieka panākt sešu punktu vadību (32:26). Tālāk gan atrauties neizdevās, bet pirmo puslaiku mājinieces noslēdza ar trīs punktu pārsvaru - 42:39.

Otrajā puslaikā spēle turpinājās punkts punktā un nevienai no komandām vērā ņemamu pārsvaru iegūt neizdevās. Tiesa, vismaz mača otrās daļas ievadā priekšā atradās Latvijas čempiones, kuras noslēdzošās desmit minūtes iesāka ar viena punkta pārsvaru (56:55). Noslēgumā laukumā bija redzama bezkompromisa cīņa, vadībā atgriežoties arī "Good Angels" basketbolistēm, bet pusotru minūti līdz beigām Pedija panāca 71:68.

Nākamajā uzbrukumā pretinieces atbildēja ar trīspunktnieku, panākot izlīdzinājumu, turklāt tieši Košices komandas basketbolistēm piederēja tiesības uz noslēdzošo sekunžu uzbrukumu. Annas Jurčenkovas metienu septiņas sekundes pirms beigām nobloķēja Malota, bet pēc tam pretinieces pieprasīja minūtes pārtraukumu.

"Good Angels" komandai uzbrukumam bija divas sekundes, bet ar to pietika lai izrautu uzvaru, jo pēdējā sekundē tālmetienu iemeta Morisa, panākot 74:71 un nodrošinot Slovākijas klubam čempiontitulu.

Pirms tam trešo vietu šajā turnīrā ieguva Krievijas klubs Maskavas "Dinamo", kas ar 76:62 (11:19, 32:15, 17:10, 16:18) uzvarēja Zviedrijas vienību Ūmeo "Udominante".

Kā vēstīts, "TTT Rīga" pusfinālā ar rezultātu 82:58 pārspēja "Dinamo" komandu, kamēr "Good Angels" ar 74:69 uzveica "Udominante" basketbolistes.

"TTT Rīga" EEWBL regulāro čempionātu noslēdza ar uzvarām visās septiņās spēlēs, kas tai kā B apakšgrupas spēcīgākajai komandai ceturtdaļfinālā pretī deva A grupas ceturtās vietas īpašnieci "Liepājas papīrs"/LSSS komandu, ko divu maču summā izdevās sagraut ar 179:108.

Tāpat arī "Good Angels" izcīnīja septiņas uzvaras septiņās spēlēs, ieņemot pirmo vietu A apakšgrupā, bet pēc tam ceturtdaļfinālā summā ar 151:107 apspēlēja citu slovāku vienību Pještjani "Čajky".

"Good Angels" 2013.gadā spēlēja FIBA Eirolīgas finālčetrinieka turnīrā, bet pērn sasniedza FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālu. Košices komanda 14 reizes kronēta par Slovākijas čempioni, kā arī 12 reizes triumfējusi valsts kausa izcīņā.

Šo EEWBL sezonu uzsāka 16 komandas no desmit valstīm, kas bija sadalītas divās grupās, katras apakšgrupas vienībai trīs sabraukumu laikā aizvadot viena apļa turnīru. Katras apakšgrupas četras labākās vienības iekļuva izslēgšanas turnīrā, bet sezonas noslēgumā marta vidū notiks finālčetrinieka sacensības.

Pērn par EEWBL čempionēm kļuva "Good Angels", kas finālā ar 67:44 uzveica "TTT Rīga" basketbolistes, kuras 2016.gadā kļuva par šī turnīra pirmajām uzvarētājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!