Foto: AFP
Tikai 21 gadu vecais Juhaness Klēbo no Norvēģijas svētdien nodrošināja uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā distanču slēpošanā, savā īpašumā iegūstot Lielo kristāla globusu.

Svētdien Zviedrijā norisinājās sezonas pēdējās sacensības, vīriešiem aizvadot 15 kilometru iedzīšanu brīvajā stilā, kur par uzvarētāju kļuva krievs Aleksandrs Bolšunovs.

Finišā Bolšunovs par 47 sekundēm apsteidza kanādieti Aleksu Hārviju, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās titulētais šveicietis Dario Kolonja.

Tikmēr Klēbo svētdien bija tikai 25.vietā, taču ar to bija pietiekami, lai nosargātu pārsvaru kopvērtējumā un savā īpašumā pirmo reizi iegūtu Pasaules kausu.

Līdz ar to Klēbo kļuvis par visu laiku jaunāko distanču slēpotāju, kurš savā īpašumā ieguvis Lielo kristāla globusu.

Pasaules kausa noslēgumā Klēbo ieguva 1409 punktus, bet viņam ar 1290 punktiem sekoja Kolonja. Savukārt trešais ar 1261 punktu bija vēl viens norvēģis Martins Junsrūds Sunbī, kurš svētdien bija ceturtais.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam svētdien sievietēm Pasaules kausā arī triumfēja sportiste no Norvēģijas - Heidi Venga.

Svētdien sievietes aizvadīja desmit kilometru brīvā stila iedzīšanas sacensības. Tajā par uzvarētāju tika kronēta 37 gadus vecā Norvēģijas leģenda Mārita Bjergena, kura par 16,7 sekundēm apsteidza amerikānieti Džesiku Diginsu.

Bjergenai šī bija 114.uzvara Pasaules kausa sacensībās.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena svētdien stājās vēl viena ASV slēpotāja Sedija Bjornsena.

Tikmēr par šīs sezonas Pasaules kausa ieguvēju kļuvusī Venga svētdien bija tikai 18.vietā, bet ar to bija pietiekami, lai otro gadu pēc kārtas iegūtu Lielo Kristāla globusu.

Pasaules kausa kopvērtējumā Vengai beigās bija 1476 punkti, kamēr otrā ar 1436 punktiem bija Diginsa, bet trešajā vietā ar 1414 punktiem ierindojās Ingvilda Ūstberga, kura noslēgumā zaudēja vicečempiones godu, jo svētdien bija vien astotā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!