Foto: fcvysocina.cz

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks sestdien guva traumu Čehijas augstākās līgas spēlē.

Ikaunieks mača 25. minūtē traumas dēļ tika nomainīts, kamēr viņa pārstāvētā komanda Jihlavas "Vysočina" savā laukumā ar 0:4 (0:3) kapitulēja "Jablonec" vienībai, pārtraucot četru uzvaru sēriju.

Jihlavas komanda šobrīd neziņo par Ikaunieka traumas nopietnību, taču savainojums var viņam liegt dalību nākamnedēļ paredzētajās Latvijas izlases pārbaudes spēlēs ar Fēru salām un Gibraltāru.

Ikaunieks šosezon guvis astoņus vārtus, kas dod dalītu ceturto vietu turnīra labāko snaiperu sarakstā.

Pagājušo gadu "Vysočina" komanda noslēdza ar trim zaudējumiem pēc kārtas, kā arī astoņiem zaudējumiem deviņos mačos, bet pēc ziemas pārtraukuma izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas.

"Vysočina" kopvērtējumā ar 22 punktiem 21 cīņā ieņem 11.vietu 16 komandu vidū. Tikmēr "Jablonec" ar 36 punktiem ir ceturtajā pozīcijā.

Iepriekšējā Čehijas čempionāta sezonā "Vysočina" ieņēma 14.vietu 16 komandu vidū un, tikai pateicoties labākai vārtu attiecībai pār konkurenti, saglabāja vietu augstākajā divīzijā. Zīmīgi, ka pozitīvo bilanci savstarpējos mačos nodrošināja tieši divi Ikaunieka precīzi sitieni.

Aizvadītajā sezonā Ikaunieks kopā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

2015. gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot tā brīža čempioni "Liepāju", izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. 2016.gada vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kuras rindās 16 mačos guvis četrus vārtus.

Pašlaik 23 gadus vecais Ikaunieks bija starp kandidātiem uz 2017. gada Latvijas labākā futbolista balvu, kur gan palika otrais aiz pieredzējušā vārtsarga Andra Vaņina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!