Foto: F64
Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Holmenkollenes trasē Norvēģijā izcīnīja 15.vietu Pasaules kausa sezonas priekšpēdējā - astotā - posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Rastorgujevs ugunslīnijā pieļāva trīs kļūdas, sacensības uzvarētājam Martēnam Furkadam finišā zaudējot vienu minūti un 21,6 sekundes.

Furkads šautuvē pieļāva divas kļūdas un finišēja pēc 31 minūtes un 31,6 sekundēm. Tikmēr otro vietu izcīnīja itālis Lukass Hofers, kurš veica vienu soda apli un Furkadam zaudēja 18,1 sekundi. Savukārt trešais bija norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš neaizvēra četrus mērķus un no francūža atpalika 32,5 sekundes.

Rastogujevs trasē devās ar 15.numuru 48 sekundes aiz sprinta uzvarētāja Henrika L'Ābē-Lunna. Pirmajā šaušanā viņš pieļāva vienu kļūdu un bija 16.pozīcijā, bet otrajā ugunslīnijā bija nekļūdīgs, kas ļāva pakāpties uz 13.vietu.

Pirms trešās šaušanas Rastorgujevs bija pakāpies uz astoto vietu, pirmajam trijniekam zaudējot 15 sekundes, taču pieļāva divas kļūdas, kā rezultātā atkrita uz 19.pozīciju. Pēdējā šaušanā Latvijas biatlonists aizvēra visus piecus mērķus un no šautuves izslēpoja 17.pozīcijā, bet līdz finišam viņš pakāpās par vēl divām vietām.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti stabilās pirmajās divās vietās joprojām ir Furkads un J.T.Bē, kuri guvuši attiecīgi 996 un 947 punktus, bet trešo vietu ar 627 punktiem ieņem krievs Antons Šipuļins, kurš sestdien bija septītais.

Savukārt Rastorgujevs ar 406 punktiem ir 15.pozīcijā, bet Oskars Muižnieks guvis sešus punktus un atrodams 90.pozīcijā.

Iedzīšanas disciplīnā vienas sacensības pirms beigām līderis ar 336 punktiem ir Furkads, kuram tikai 26 punktus zaudē Bē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rastorgujevs ceturtdien 10 kilometru sprinta sacensībās, startējot nevesels, ar vienu kļūdu šaušanā ieņēma 15.vietu. Tikmēr Aleksandrs Patrijuks ar vienu kļūdu šaušanā ieņēma 79.vietu, bet Roberts Slotiņš ar četriem neaizvērtiem mērķiem bija 99.pozīcijā.

Tikmēr Latvijas vadošā dāmu biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Norvēģijā pieļāva divas kļūdas šaušanā 7,5 kilometru sprinta distancē, netiekot starp 40 labākajām dalībniecēm, tomēr iegūstot iespēju svētdien startēt iedzīšanas sacensībās. Bendika, kura abus soda apļus nopelnīja šaujot guļus stāvoklī, ieņēma 44.vietu 97 dalībnieču konkurencē.

Iepriekšējā posmā Rastorgujevs sprintā izcīnīja otro vietu, otro reizi karjerā Pasaules kausa izcīņā kāpjot uz goda pjedestāla.

Rastorgujevs pērnās sezonas pēdējā posmā izcīnīja sudrabu 15 kilometru sacensībās ar masu startu, pirmo reizi Pasaules kausā finišējot pirmajā trijniekā, bet pirms nedēļas viņš atkārtoja savu karjeras labāko rezultātu.

No Latvijas sportistiem Pasaules kausa sacensībās uz goda pjedestāla kāpuši arī Ilmārs Bricis un Oļegs Maļuhins.

Rastorgujevs sezonas pirmajos divos startos šīs sezonas Pasaules kausā guva astotās vietas, bet turpinājumā desmitniekā individuālajās sacensībās neiekļuva. Tiesa, pirms olimpiskajām spēlēm viņš kļuva par Eiropas čempionu sprinta distancē, izpildot Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) uzstādītos mērķus.

Olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs guva 12.vietu iedzīšanā, bet pārējās distancēs saskārās ar lielām problēmām šaušanā un tika pie zemākām vietām. Tāpat Olimpiādē slēpoja arī Oskars Muižnieks, kurš 20 kilometru distancē bija virs Rastorgujeva, bet labāko četrdesmitniekā neiekļuva. Muižnieks, kurš nav noliedzis, ka viņa galvenais mērķis bija tikt uz olimpiskajām spēlēm, arī šajā posmā nestartē.

Pasaules kausa pēdējais etaps pēc nedēļas gaidāms posms Krievijas pilsētā Tjumeņā, ko nolēmuši boikotēt Kanādas, Čehijas, Ukrainas un ASV biatlona izlases, kā arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs zeltu un sudrabu ieguvušais zviedru biatlonists Sebastians Sāmuelsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!