Foto: LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis savai nākamajai cīņai gatavojas jaunā galvenā trenera Dmitrija Šiholaja vadībā, un pats sportists atzīst, ka viņi viens otru vēl iepazīst, bet viņam patīk trenera vēlme strādāt, preses konferencē pastāstīja pats Briedis.

Sestdien oficiāli kļuva zināms, ka Brieža nākamā cīņa būs Pasaules boksa supersērijas (WBSS) fināla cīņu šovā maijā Saūdas Arābijas pilsētā Džedā. Briedis būs Oleksandra Usika un Murata Gasijeva cīņas rezervists, bet viņam tāpat ir garantēta "undercard" cīņa, kas risināsies pirms lielā fināla. Savukārt, ja Usiks vai Gasijevs gūs traumu, Briedis varēs cīnīties WBSS finālā.

Pēc zaudējuma Usikam līdzšinējais Brieža treneris Sandis Kleins nolēma paiet malā no šiem pienākumiem, bet viņš komandu nav pametis, turpinot strādāt par boksera fiziskās sagatavotības treneri. Brieža jaunais treneris Šiholajs par boksa treneri strādā kopš 2012. gada, un viņš trenējis arī Ričardu Bolotņiku, Andreju Pokumeiko, Jevgeņiju Aleksejevu un Stasu Makarenko. Viņš pats bijis Latvijas čempions boksā un kikboksā, kā arī triumfējis Baltijas un Somijas kikboksa čempionātos.

"Mums komanda papildinājusies ar jaunu treneri, bija atbraukuši arī vairāki treneri no Ukrainas. Tagad Dmitrijs Šiholajs mani tur uz ķepām un daudz maz labo manas kļūdas. Fiziskās sagatavotības programmu man sastāda Sandis. Komanda ir norūdījusies, tā ir pamainījusies, bet kļuvusi spēcīgāka," teica Briedis. "Galvenais, ka jaunais treneris grib stādāt. Viņš saka, ka naktīs nevar aizmigt, jo domā, kā labot kļūdas. Man patīk, ka cilvēkam ir dzirkstele."

"Ar jauno treneri mēs vēl iepazīstam viens otru. Ir pagājusi tikai nedēļa, varbūt pusotra. Viņam jāzina, ko es daru, jo mani vienkārši pārlauzt nevar. Viņš grib pilnveidot manas labās īpašības un kaut ko pielikt arī klāt. Tikai cīņā varēs pateikt, kā jaunais treneris ir pastrādājis," uzsvēra bokseris.

Kleins palicis komandā, bet viņš ar Briedi vairs netiekas tik bieži. "Tā bija Sanda izvēle, ko viņš arī izdarīja. Iespējams, kāds arī kaut ko palīdzēja ar saviem komentāriem. Ar Sandi mēs tagad reti tiekamies, varbūt vienu reizi nedēļā," skaidroja bokseris.

Tas, ka Briedis tik ātri pēc karjeras pirmā zaudējuma uzsācis treniņnometni, patīkami pārsteidzis WBSS rīkotāju Kalli Zauerlandu.

"Pēc pirmā zaudējuma parasti var redzēt, kāds ir boksera raksturs. Bieži bokseri paiet malā uz gadu, atpūšas pludmalē un tērē savu naudu vai pavada laiku ar savu ģimeni, bet Mairis izvēlējies citu ceļu. Viņš man uzreiz vaicāja, vai šī cīņa palīdzēs viņam WBC rangā, un tas mani patiešām patīkami pārsteidza," atklāja Zauerlands.

Briedis cīņā pret Usiku guva savainojumu, kas, iespējams, viņam patraucēja izcīnīt uzvaru, bet tagad viņš no tā ir atkopies un jūtas ļoti labi. "Paldies visiem maniem fizioterapeitiem. Esam izgājuši daudzām procedūrām cauri, bet tagad es jūtos ļoti labi. Neesmu palicis resns, tāpēc viss ir kārtībā," sacīja bokseris.

Briedis augstā līmenī gatavojas cīnīties vēl trīs gadus, un viņš cer, ka šajā laikā atradīsies kāds latvietis, kurš viņu varēs nomainīt uz pasaules boksa skatuves.

"Pagaidām nav neviena, kas mani varētu nomainīt. Kad būs, tad es varēšu iet prom, atstājot aiz sevis spēcīgus sportistus. Ceru, ka jaunieši drīz izaugs un rādīs pasaules līmeņa boksu," viņš sacīja.

Savukārt Zauerlands uzsvēra, ka Briedis iedvesmo jaunos Latvijas sportistus: "Latvijā ir spēcīgas boksa tradīcijas, bet līdz šim nebija neviena cilvēka, kuram sekot tā, kā Mairim. Kad jauniešiem ir kāds, kuram viņi grib līdzināties, tas iedot pozitīvu efektu sporta veidam. Zinu, ka jums Latvijā ir dažas tenisa zvaigznes, NBA zvaigzne. Uz Mairi ir spiediens, jo viņš nes Latvijas karogu uz pasaules boksa skatuves. Viņš nebaidās no spiediena, tas viņu motivē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!