Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks piektdien, 16.martā, debitēja CSI5* Saut Hermes sacensībās Parīzē, Francijā. Šīs ir vienas no prestižākajām konkūra sacensībām Rietumeiropas līgā, kuras notiek jau devīto gadu un tajās startē piecdesmit pasaules elites jātnieki, informēja Latvijas Jātnieku federācija.

Pirmajā dienas maršrutā divās fāzēs ar šķēršļu augstumu 145 centimetri Neretnieks startēja ar zirgu Moon Ray un treniņu nolūkos veica pirmo fāzi, pēc kuras izstājās, lai taupītu spēkus svarīgākajiem startiem, kas sekos sestdien un svētdien. Maršrutā startēja 46 jātnieki, no tiem bez soda punktiem finišēja 17 sportiskie dueti. Tajā uzvarēja Šveices sportists Romans Dukē ar zirgu Twentytwo des Biches, viņš pasaules reitingā atrodas 59.vietā, komandu vērtējumā 2015. un 2017.gadā izcīnījis bronzas medaļu Eiropas čempionātā.

Dienas lielā apļa, ātruma maršrutā ar šķēršļu augstumu 150 cm, Neretnieks startēja ar zirgu For Fan, maršrutu veica pārliecinoši un bez soda punktiem un ierindojās 15.vietā, šis bija arī pasaules reitinga "Longiness Ranking" ieskaites maršruts. Kopā maršrutā startēja 46 jātnieki, no tiem 20 maršrutu veica bez soda punktiem. Dienas lielā apļa maršrutā uzvarēja Francijas jātnieks Filips Rozjē ar zirgu Reveur de Kergane, pasaules reitingā jātnieks atrodas 116.pozīcijā.

"Milzīgs prieks par iespēju lekt tik prestižās sacensībās, pašā Parīzes sirdī, kopā ar pasaules labākajiem. Pirmā sacensību diena aizvadīta godam, mūsu abi labākie zirgi ir lieliskā formā un gatavi nākamajiem startiem," teica Kristaps Neretnieks.

Sacensības turpināsies sestdien un svētdien, kopējais sacensību balvu fonds ir 734 000 eiro, galvenajam "Grand Prix" maršrutam tas ir 400 000 eiro. No visiem jātniekiem, kas šogad startē CSI5* Saut Hermes, 20 ir pasaules reitinga pirmajā piecdesmitniekā, Kristaps Neretnieks šobrīd pasaules reitingā ieņem 465.vietu. Dalībnieku vidū ir trīskārtējs Pasaules kausa ieguvējs Markuss Enings, viņš arī olimpiskais čempions komandu vērtējumā 2000.gadā Sidnejas Olimpiskajās spēlēs, reitingā viņš šobrīd atrodas 18.pozīcijā. Vēl viens titulēts sportists ir šveicietis Stīvs Gerdā - divkārtējs Pasaules kausa ieguvējs, Londonas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs 2012.gadā, pasaules reitingā atrodas astotajā pozīcijā. Sacensībās startē arī 2017.gada Eiropas čempions individuālajā vērtējumā zviedrs Peders Fredriksons, pasaules reitingā viņš atrodas 5.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!