Foto: F64
Latvijas šorttrekists Roberts Zvejnieks piektdien Kanādas pilsētā Monreālā sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu 500 metru distancē.

Pašlaik 20 gadus vecais Zvejnieks vispirms 500 metru priekšsacīkstēs savā skrējienā uzrādīja otro labāko laiku, atpaliekot vien no ķīnieša Žeņa Dzivei, sasniedzot nākamo kārtu. Tajā latvietis visu laiku turējās trešajā vietā, ko viņam arī izdevās nosargāt - viņš zaudēja tikai slavenajam Krievijas pārstāvim Viktoram Anam un dienvidkorejietim Hjojunam Limam, kurš Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 1500 metros izcīnīja zeltu, bet 500 metros tika pie bronzas.

Lai arī Zvejnieks nebija starp diviem skrējiena ātrākajiem sportistiem, kuri automātiski sasniedza ceturtdaļfinālu, viņš bija viens no tiem sešiem trešo vietu ieguvējiem, kuri starp pārējiem slidotājiem uzrādīja labākos laikus un tas ļāva sasniegt nākamo kārtu.

Izšķirošās kārtas 500 metru distancē notiks sestdien.

Ne tik veiksmīgi Zvejniekam klājās 1500 metru distancē, jo viņš pirmajā kārtā savā skrējienā palika ceturtais un neiekļuva nākamajā kārtā. Lai to paveiktu viņam vajadzēja slidot par 0,6 sekundēm ātrāk. Tiesa, latvietis šajā distancē savas gaitas vēl nav noslēdzis, jo viņš sestdien sacentīsies par vietām starp vājākajiem sportistiem.

Piektdien Zvejnieks startēja arī 1000 metru distancē, kur viņš veiksmīgi pārvarēja priekšsacīkstes, arī iekļūstot starp labākajiem trešo vietu ieguvējiem, bet nākamajā kārtā viņš savā skrējienā palika ceturtais un neiekļuva ceturtdaļfinālā. Līdz ar to arī šajā disciplīnā viņu sagaida cīņas par zemākām vietām.

Zvejnieks ir vienīgais Latvijas pārstāvis šajā pasaules čempionātā. Viņš piedalījās arī Phončhanas olimpiskajās spēlēs, kur 500 metros guva desmito vietu, bet 1000 metros bija 15.vietā. Olimpiādē piedalījās arī Roberto Puķītis, kurš bija 11.vietā gan 1000 metros, gan arī 1500 metros. Tiesa, viņš nolēmis Latviju vairs nepārstāvēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!