Foto: F64

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komanda "Ogre" piektdien sastāva komplektēšanu noslēgusi ar pieredzējušā uzbrucēja Artūra Bērziņa nolīgšanu, informē klubs.

"Ogre" ar 29 gadus veco spēka uzbrucēju Bērziņu vienojusies līdz šīs sezonas beigām. LBL pārēju pēdējā diena bija 28.februārī, bet vēl vienu basketbolistu komandas var pieteikt līdz piektdienas pēcpusdienai.

Bērziņš pagājušajā vasarā atgriezās Latvijas vicečempionē "Ventspils", tomēr drīz pēc tam viņu piemeklēja nopietnas veselības problēmas, kā rezultātā viņš nespēlēja, bet marta sākumā pēc līguma pārtraukšanas ar Kurzemes klubu sportists pievienojās LBL otrās divīzijas vienībai "Līvānu stikls". Tajā viņš divos mačos vidēji izcēlās ar 8,0 punktiem un 8,5 atlēkušajām bumbām, bet tagad papildinājis "Ogres" rindas.

"Ar Bērziņa pievienošanos esam noslēguši "Ogres" komplektāciju šai sezonai. Lai arī Artūrs nav spēlējis visu sezonu, un viņam būs nepieciešams laiks, lai atgūtu sportisko formu un iejustos komandā, mēs ticam, ka tieši viņš būs tas spēlētājs, kurš palīdzēs aizlāpīt robus, kas mums liedza izcīnīt svarīgas uzvaras. Tie ir spēle aizsardzībā un atlēkušās bumbas," pauda Ogres komandas galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis. "Mēs ļoti augstu vērtējam Artūra pieredzi "play-off" spēlēs, kurās viņš ir bijis savas komandas izteikts līderis un spēlējis izšķirošu lomu. Ar savu attieksmi un pieredzi viņš noteikti varēs palīdzēt mums izšķirošajās spēlēs, kuras tuvojas straujiem soļiem."

"Uzskatu, ka Bērziņš ir ļoti piemērots mūsu komandas modelim un spēles stilam. Viņš ir ļoti mobils spēlētājs, kuš var spēlēt gan ceturtā, gan piektā numura pozīcijās - tas noteikti pavērs mums vēl vairāk iespējas dažādiem taktiskajiem risinājumiem. Visbeidzot Artūrs Bērziņš ir spēlētājs, kurš ir Ogres basketbola skolas audzēknis. Viena no šī kluba pamatfilozofijām ir iesaistīt sastāvā pēc iespējas vairāk ne tikai pašmāju spēlētājus, bet tieši Ogres basketbola sistēmas audzēkņus, kas mums līdz šim izdodas ļoti veiksmīgi un par to ir milzīgs prieks," piebilda treneris.

Bērziņš "Ventspilī" spēlēja jau no 2008. līdz 2013.gadam, palīdzot vienībai 2009.gadā kļūt par Latvijas čempioni. Pēcāk basketbolists karjeru turpināja "VEF Rīga" un "Valmiera"/ORDO komandās, katrā no tām vēl pa reizei iegūstot valsts čempiontitulu. Tāpat 2016.gadā viņš valmieriešu rindās tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu.

Iepriekšējā sezonā LBL turnīrā Bērziņš 35 spēlēs caurmērā izcēlās ar 11,1 punktu un 4,6 atlēkušajām bumbām, kamēr "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā viņš 12 mačos vidēji atzīmējās ar 14,8 punktiem un 5,6 atlēkušajām bumbām.

Bērziņš aizvadījis ar 28 spēles Latvijas izlasē, tostarp piedalījies 2011.gada Eiropas čempionātā.

LBL kopvērtējumā "Ogre" ar 14 uzvarām 22 spēlēs pašlaik atrodas ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!