Foto: LHF

Latvijas hokeja izlase pirmdien, 19. martā, sāks gatavošanos 2018. gada pasaules čempionātam. Nav zināms, cik hokejistu iesaistīsies pusotra mēneša ilgajā treniņprocesā, bet valstsvienības kandidātu pulkā un treneru redzeslokāesot gandrīz 80 hokejistu, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Latvijas valstsvienība galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā uz pirmo treniņu "Volvo" ledus hallē sanāks pirmdien 19. martā, bet pirmajā nodarbībā, kā ierasts, maz būs vadošo hokejistu. Kā informē Latvijas Hokeja federācija, pirmajā treniņu nedēļā laukuma dosies aptuveni 20 hokejistu (ar vārtsargiem ieskaitot).

LHF izsludinātajā izlases kandidātu sarakstā iekļauti 23 hokejisti: vārtsargi Niklāvs Rauza un Antons Naumovs (abi HK "Rīga"); aizsargi Pauls Svars, Renārs Kārkls, Roberts Kaļķis, Arvils Bergmanis (visi HK "Rīga"), Roberts Mamčics (HK "Liepāja/Optibet"), Ēriks Ševčenko ("Tsen Tou Jilin", Krievija), Maksims Ponomarenko ("Lorenskog", Norvēģija) un Gvido Jansons ("Arizona State University", ASV) un uzbrucēji Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris, Frenks Razgals, (visi Rīgas "Dinamo"), Daniels Bērziņš, Artūrs Homjakovs, Ralfs Vjaters (visi HK "Rīga"), Ēriks Žohovs ("Kunlun Junior", Krievija), Egils Kalns, Bruno Zabis (abi "Liepāja/Optibet"), Rihards Melnalksnis ("Langnau U20", Šveice), Romāns Semjonovs ("Mariestad BoIS", Zviedrija), Filips Buncis ("Arizona State University", ASV), Eduards Tralmaks ("University of Maine", ASV).

Tuvākajā laikā no Ziemeļamerikas ieradīsies pāris NCAA spēlētāji, savukārt potenciālie līderi valstsvienības rindas varētu papildināt marta nogalē. Tuvojoties pasaules čempionātam, izlases rīcībā būs 25-27 laukuma spēlētāji un trīs vārtsargi.

Neoficiāli izskanējis, ka kandidātu pulkā esot gandrīz 80 hokejistu vārdi. LHF atzīst, ka "kandidātu loks ir gana plašs" un "ar visiem šiem kandidātiem tiek komunicēts un runāts individuāli par pievienošanos Latvijas izlases sagatavošanās posmam".

Neviens no Latvijas izlases kandidātiem nav atteicies no spēlēšanas valstsvienībā, kā arī treneri nav informēti par hokejistu veselības likstām, kas varētu liegt spēlēt pasaules čempionātā, norāda LHF.

Darbā ar Latvijas izlasi Bobam Hārtlijam šajā pavasarī asistēs Žaks Klutjē, Ģirts Ankipāns un Artis Ābols. Savukārt par izlases sportisko formu rūpēsies fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi kopā sanāca februāra vidū, kad piedalījās "Euro Ice Hockey Challenge" turnīrā Dānijā. Toreiz galvenajam trenerim Hārtlijam asistēja Edgars Masaļskis un Rodrigo Laviņš. Savukārt pērn novembrī kanādietim palīdzēja Ģirts Ankipāns, Artis Ābols un Masaļskis. Savukārt 2017. gada pasaules čempionātā Hārtlija palīgi bija Ābols, Žaks Klutjē un Kārlis Zirnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!