Vācu tenisists un Indianvelsas turnīra direktors Tomijs Hāss beidzot oficiāli paziņojis par spēlētāja karjeras izbeigšanu.

Ar paziņojumu par aiziešanu no aktīvā sporta bijusī pasaules otrā rakete nāca klajā pēc viņa drauga, šveicieša Rodžera Federera iekļūšanas Indianvelsas turnīra ceturtdaļfinālā, kas šveicietim ļaus saglabāt ATP ranga pirmo pozīciju.

"Uzskatu, ka man ir ļoti paveicies ar to, ka varēju ar profesionālo tenisu kā spēlētājs nodarboties vairāk nekā divas desmitgades," saka Hāss. "Sports man ir devis draugus, iespēju apceļot pasauli un radījis neaizmirstamas atmiņas. Tas man iemācījis stāties pretī izaicinājumiem, cīnīties un tikt galā ar neveiksmēm."

Augstāko pozīciju ATP rangā Hāss sasniedza 2002. gada 13. maijā, kad kļuva par planētas otro raketi. Astoņas sezonas viņš aizvadīja TOP20, un savas karjeras laikā uzvarēja 15 turnīros, bet 28 reizes iekļuva finālos, pēdējoreiz tas notiks 2013. gadā. Visos četros "Grand Slam" turnīros Hāss ticis vismaz līdz ceturtdaļfinālam, trīsreiz vācu tenisists spēlējis Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā, vienreiz — Vimbldonā. Hāss ir arī 2000. gada Sidnejas olimpisko spēļu vicečempions.

Hāss ar 569 uzvarām ir otrais veiksmīgākais Vācijas tenisists aiz Borisa Bekera modernajā tenisa ērā.

2016. gada jūnijā Tomijs Hāss kļuva par prestižā Indianvelsas turnīra direktoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!