Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns Nacionālās basketbola asociācjas (NBA) čempionātā otro spēli pēc kārtas palika bez gūtiem punktiem, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda ceturtdien mājās ar rezultātu 98:93 (37:26, 23:32, 18:15, 20:20) uzvarēja Ņūorleānas "Pelicans", atgriežoties Rietumu konferences labāko astotniekā.

"Spurs" guva otro uzvaru pēc kārtas, taču vien piekto pēdējos 16 mačos, kamēr "Pelicans" pēc desmit uzvaru sērijas šī bija trešā neveiksme pēdējos četros mačos.

Šis panākums "Spurs" komandai ļāva atgriezties "play-off" zonā jeb Rietumu konferences pirmajā astoņniekā, taču par vietas saglabāšanu tajā vienībai vēl būs smagi jāpacīnās, jo turpmāko spēļu kalendārs paredz cīņas pret vienībām, kas arī atrodas "play-off" zonā.

Bertānam šī ir pirmā reize sezonā, kad viņš divos mačos pēc kārtas, laukumā esot vismaz astoņas minūtes, paliek bez punktiem, savukārt iepriekšējo reizi viņam divas "sausās" spēles pēc kārtas bija februāra izskaņā, taču tad viņam bija mazāks spēles laiks.

Šoreiz latvietis laukumā bija astoņas minūtes un 28 sekundes, aizmetot garām vienīgo divpunktu metienu un pārtverot vienu bumbu. Viņam esot laukumā "Spurs" ielaida par diviem punktiem vairāk nekā iemeta.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, kamēr 18 punktus guva Dežonte Marejs, kuram arī 12 atlēkušās bumbas zem groziem.

Savukārt "Pelicans" sastāvā 24 punktus guva Džrū Holidejs, bet Entonijs Deiviss pievienoja 21 punktu un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas.

"Spurs" komanda gandrīz visu maču bija vadībā, taču pēc puslaika mājiniekiem bija vien divu punktu pārsvars 60:58.

Bertāns laukumā devās uz pēdējām pirmā puslaika sekundēm, vairāk spēlējot trešās ceturtdaļas otrajā pusē, kad aizmeta garām arī divpunktnieku. Pirms pēdējās ceturtdaļas "Spurs" bija vadībā ar 78:3, iniciatīvu tā arī vairs neatdodot. Tiesa, vēl divas minūtes pirms beigām "Spurs" bija vadībā vien ar 91:90, taču beigās ar soda metieniem nosargāja pārsvaru.

"Spurs" ar 39 uzvarām 69 spēlēs pakāpusies uz astoto vietu Rietumu konferencē, bet tāda pati uzvaru un zaudējumu bilance ir priekšā esošajai Jūtas "Jazz". Tikmēr "Pelicans" ar 39 uvarām 68 mačos ir konferences sestajā vietā.

Bertāns palicis šosezon vienīgais latviešu basketbolists NBA. Kā vēstīts, Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis 7.februārī sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

Spēlējot bez Porziņģa, "Knicks" ceturtdien piedzīvoja kārtējo zaudējumu, ar 110:118 piekāpjoties Filadelfijas "76ers". "Knicks" pēdējās 18 spēlēs guvusi tikai vienu uzvaru, 15 no šiem mačiem aizvadot bez latvieša.

Šoreiz Ņujorkas klubu iegāza pēdējā ceturtdaļa, pirms kuras "Knicks" bija vadībā ar 91:83. Pēdējo spēles nogriezni "76ers" uzvarēja ar 35:19, svinot panākumu visā cīņā. Uzvarētājiem Džoels Embīds guva 29 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, Dario Saričs guva 21 punktu un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bet ar "triple double" izcēlās Bens Simonss - 13 punkti, 12 rezultatīvas piespēles un 10 atlēkušās bumbas. Ņujorkas kluba rindās labākais bija Maiks Bīzlijs, kurš guva 24 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!