Foto: AFP/Scanpix/LETA

UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla atbildes spēlē ceturtdien Londonas "Arsenal" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:1) pārspēja Itālijas vienību "AC Milan", divu spēļu summā uzvarot ar 5:1 un sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Mača 35. minūtē "AC Milan" komandu vadībā izvirzīja Hakans Čalhanoglu, bet četras minūtes vēlāk apšaubāmi piešķirtu 11 metru soda sitienu realizēja Denijs Velbeks. Otrajā puslaikā ar tālsitienu Granits Džaka deva vadību mājiniekiem, un šajā epizodē neveiksmīgi nospēlēja milāniešu vārtsargs Džanluidži Donnarumma. Mača noslēgumā londoniešu pretuzbrukumā pēc vārtsarga atsista pirmā sitiena bumbu ar galvu atkārtotā mēģinājumā vārtos iesita Velbeks.

Abu komandu pirmajā spēlē pirms nedēļas "Arsena" izbraukumā uzvarēja ar rezultātu 2:0.

Pirms tam Spānijas klubs Madrides "Atletico" atbildes spēlē izbraukumā ar rezultātu 5:1 (1:1) pārspēja Maskavas "Lokomotiv", bet divu spēļu summā madridieši triumfēja ar 8:1.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Fernando Toress, bet pa vieniem vārtiem guva Anhels Korea, Sauls Nigess un Antuāns Grīzmans, bet "Lokomotiv" rindās precīzi vienīgo reizi sita Macjejs Ribuss.

Citā spēlē Kijevas "Dinamo" savā laukumā ar rezultātu 0:2 (0:1) zaudēja Romas "Lazio". Spēles 23. minūtē brazīlietis Lukass deva vadību Itālijas klubam, bet 83. minūtē Stefans de Vrijs guva vēl vienus vārtus, panākot spēles gala rezultātu. Ar šo uzvaru "Lazio" divu spēļu summā garantēja panākumu ar 4:2, jo abu komandu pirmā spēle Romā noslēdzās neizšķirti 2:2.

Austrijas klubs "Salzburg" savā laukumā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 ar Vācijas komandu Dortmundes "Borussia". Pateicoties iepriekšējā mačā izbraukumā gūtajai uzvarai "Salzburg" summā uzvarēja ar rezultātu 2:1 un sasniedza ceturtdaļfinālu.

Savukārt Lionas "Olympique" savu līdzjutēju priekšā ar rezultātu 2:3 (0:1) zaudēja Maskavas CSKA. Divu spēļu summā tika fiksēts rezultāts 3:3, bet maskavieši guva vairāk vārtus izbraukumā un tāpēc sasniedza Eiropas līgas nākamo kārtu.

Cita Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Zeņit" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Vācijas vienību "Leipzig", bet summā pārāka ar rezultātu 3:2 bija Leipcigas komanda. Vēl spāņu vienība Bilbao "Athletic" mājās ar 1:2 zaudēja Marseļas "Olympique", summā ciešot neveiksmi ar 2:5.

Dramatiska cīņa par iekļūšanu ceturtdaļfinālā risinājās Čehijā, kur "Plzeņ" futbolisti pamatlaikā ar rezultātu 2:0 pārspēja Portugāles komandu Lisabonas "Sporting". Tā kā iepriekšējā spēle arī noslēdzās ar tādu pašu rezultātu un divu spēļu summā bija neizšķirts 2:2, nācās spēlēt pagarinājumu. Pirmā papildlaika kompensācijas otrajā minūtē "Sporting" komandas uzvaras vārtus guva Rodrigu Bataglija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!