Foto: LETA
Latvijas tenisistes aprīlī gaidāmo pārspēli par vietu Federāciju kausa pasaules grupā pret Krieviju aizvadīs Sibīrijas pilsētā Hantimansijskā, spēkojoties uz māla seguma.

Krievijas Tenisa federācija ceturtdien par dueļa norises vietu apstiprināja tenisa attīstības centru Hantimanijskā, kurā sportistēm mači būs jāaizvada uz māla seguma. Kā zināms, pērn Aļona Ostapenko triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, kas arī norisinās uz māla seguma.

Krievijas un Latvijas tenisa izlašu duelī norisināsies 21. un 22.aprīlī. Komandām pieteikumi jāiesniedz desmit dienas pirms dueļa.

Kā vēstīts, Latvijas izlase, kurai palīdzēja pasaules divdesmitnieka spēlētājas Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova, februāra sākumā pārvarēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīru un kvalificējās "play-off" kārtai par vietu otrajā pasaules grupā.

Izlozē par Latvijas pretinieci kļuva Krievija, kas otrās pasaules grupas cīņā ar 1-4 zaudēja Slovākijai, taču zaudētājas bija tālu no optimālā sastāva.

Jau pirms izlozes bija zināms, ka vieta, kur Latvijas izlase spēlēs, tiks noskaidrota ar papildus loteriju, jo līdz šim tā Federāciju kausā allaž sacentusies neitrālā laukumā. Loterijā veiksme bija Krievijas pusē, kas līdz ar to rīkos šo dueli.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un toreiz jau tajā pat gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau uzsāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Nākamgad abas pasaules grupas atkal tiks apvienotas, bet, lai tajā iekļūtu, Latvijas izlasei aprīlī jāpārvar "play-off" kārta.

Krievija 2015.gadā spēlēja sacensību finālā, bet, ja tā zaudēs Latvijai, pirmoreiz kopš 1997.gada izkritīs no pasaules grupas. Krievija savā vēsturē Federāciju kausā uzvarējusi četras reizes, visus titulus iegūstot iepriekšējā desmitgadē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!