Foto: DELFI.ee
Latvijas komandas RTU/"Robežsardze" un "Biolars"/"Jelgava" ceturtdien cieta zaudējumus "Credit24 Meistarlīgas" ceturtdaļfināla pirmajās spēlēs, sērijā līdz divām uzvarām nonākdamas iedzinējos ar 0-1.

Iepriekšējās sezonas Latvijas čempione RTU/"Robežsardze" viesos ar rezultātu 1-3 (24:26, 16:25, 25:19, 17:25) piekāpās valstsvienības galvenā trenera Avo Kēla vadītajai "Parnu" vienībai, kuru pārstāv Toms Švans.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Gatis Garklāvs. Pretinieku komandā Švans atzīmējās ar desmit punktiem.

Tikmēr "Biolars"/"Jelgava" savā laukumā ar rezultātu 0-3 (15:25, 18:25, 19:25) piekāpās regulārā čempionāta uzvarētājai "Saaremaa".

Latvijas komandā ar septiņiem punktiem atzīmējās Vitālijs Cinne.

Ceturtdaļfināla sērija ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām.

Šosezon vadošais Latvijas volejbola klubs Jēkabpils "Lūši" trešdien viesos ar rezultātu 3-2 (25:23, 18:25, 23:25, 25:22, 15:11) pārspēja Austra Štāla trenēto Igaunijas vienību Tallinas "Selver", sērijā panākot 1-0.

Sērijas otrās spēles notiks sestdien.

Meistarlīgas kopvērtējumā uzvarēja "Saaremaa" komanda, kas par punktu apsteidza "Parnu" vienību, savukārt trešā palika Tartu "Bigbank", bet ceturto vietu ieņēma "Lūši", par trim punktiem apsteidzot Tallinas "Selver". Labāko astotniekā tika arī "Rakvere", RTU/"Robežsardzde" un "Biolars"/"Jelgava".

"Daugavpils Universitāte" turnīru pabeidza 12.vietā, bet "Limbaži"/MSĢ palika pēdējā, 14.pozīcijā, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties.

Šosezon "Credit24 Meistarlīgā" spēlē septiņas Igaunijas, piecas Latvijas un divas Lietuvas komandas, labākajām astoņām vienībām pēc divu apļu sacensībām iekļūstot ceturtdaļfinālā. Šosezon līga ieguva ģenerālsponsoru arī Latvijā, līdz ar to sacensības tagad sauc "Credit24 Meistarlīga".

Nozīmīgākais volejbola klubu turnīrs Baltijas valstīs notiek jau 13.sezonu. Iepriekš tam ilgstoši ģenerālsponsors bija "Schenker", kas no sadarbības atteicās pirms diviem gadiem.

Pagājušā sezona bija trešā reize, kad Latvijas vienības palieka ārpus četru komandu finālturnīra, sacensībās triumfējot "Rakvere" vienībai ar latvieti Arti Caicu ierindā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!