Foto: EPA/Scanpix/LETA
Šveices kalnu slēpotājs Beāts Foics trešdien nodrošināja uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā nobraucienā, tikdams pie sava pirmā Mazā kristāla globusa karjerā.

Šosezon pēdējās sacensībās nobraucienā Foics izcīnīja trešo vietu, piekāpdamies tikai austriešiem Vincentam Krīhmairam un Matīasam Maieram, kuri ar vienādu finiša laiku dalīja goda pjedestāla augstāko pakāpienu.

Foics abiem austriešiem zaudēja 0,04 sekundes.

Kopvērtējumā Foicu varēja apsteigt tikai norvēģis Aksels Lunns Svindāls, kurš šveicietim zaudēja 0,08 sekundes un bija ceturtais. Foics startēja ar septīto numuru, bet Svindāls ar devīto, līdz ar to šveicietis uzvaru kopvērtējumā varēja svinēt jau pirms sacensību noslēguma.

Pasaules kausa kopvērtējumā nobraucienā Foics deviņās sacensībās iekrāja 682 punktus, Svindāls tika pie 612 punktiem, bet trešais ar 446 punktiem bija vācietis Tomass Dresens, kurš trešdien ieņēma piekto vietu.

Pašlaik 31 gadu vecais Foics šosezon uzvarēja trijās no deviņām sacensībām. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš nobraucienā bija trešais, bet supergigantā izcīnīja sudrabu.

Visu disciplīnu kopvērtējumā Lielo kristāla globusu nodrošinājis austrietis Marsels Hiršers, kurš ticis pie 1494 punktiem, kamēr otrais ar 1205 punktiem ir norvēģis Henriks Kristofešens, bet trešais ar 865 punktiem ir viņa tautietis Hjētils Jansru. No šīs trijotnes trešdien startēja tikai Jansru, kurš ieņēma devīto vietu.

Vīriem šosezon palikušas vairs tikai trīs sacensības - supergigantā, slalomā un milzu slalomā.

Titulētā ASV kalnu slēpotāja Lindsija Vona trešdien Zviedrijā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sezonas noslēdzošajās nobrauciena sacensībās, taču Mazo kristāla globusu šajā disciplīnā ieguva itāliete Sofija Godžija.

Vona distanci veica 55,65 sekundēs, kamēr Godžija palika otrā, zaudējot sešas sekundes simtdaļas. Tomēr itālietei ar to bija gana, lai kopvērtējumā triumfētu nobraucienā. Trešo vietu ieņēma Alise Makenisa no ASV, kura tautietei zaudēja 0,28 sekundes.

Vona ir astoņkārtēja Mazā kristāla globusa ieguvēja nobraucienā, bet Godžija, kura Phjončhanas olimpiskajās spēlēs tika pie zelta tieši nobraucienā, šo kausu guva pirmo reizi. Itāliete tika pie 509 punktiem, bet Vona nopelnīja 506 punktus.

Tāpat Vona trešdien izcīnīja 82. uzvaru Pasaules kausa posmu sacensībās, tagad par četriem panākumiem atpaliekot no leģendārā zviedra Ingemara Stēnmarka.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā uzvaru Pasaules kausa absolūtajā kopvērtējumā izcīnīja ASV kalnu slēpotāja Mikaēla Šifrina.

Pasaules kausa kopvērtējumā trīs sacensības līdz beigām Šifrina iekrājusi 1673 punktus, bet tuvākajai sekotājai Vendija Holdenerei no Šveices ir 1068 punkti. Tikmēr trešajā pozīcijā ir vāciete Viktorija Rebensburga ar 897 punktiem.

Šifrina trešdien nestartēja, Holdenere ieņēma 14.vietu, bet Rebensburga bija ceturtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!