Foto: RIA Novosti/Scanpix
Ukrainas sporta un jaunatnes lietu ministrs Igors Ždanovs ir parakstījis pavēli par aizliegumu Ukrainas sportistiem piedalīties jebkādās sacensībās Krievijā.

"Esmu parakstījis jaunu pavēli par to, ka saistībā ar nesen pieņemto likumu "Par nacionālo politiku attiecībā uz Ukrainas suverenitātes nodrošināšanu uz laiku okupētajās Doņeckas un Luhanskas teritorijās" ukraiņu sportisti nepiedalīsies nekādās sacensībās, kas notiek Krievijas Federācijas teritorijā. Gribu piebilst, ka sacensības Krievijā, ņemot vērā šīs valsts iekš un ārpolitiku, ir bīstamas mūsu sportistiem," paziņojis politiķis.

Sākotnēji Ukrainas valdība atbalstīja Ukrainas biatlonistu boikotu attiecībā uz Pasaules kausa posmu Tjumeņā, ko aizsāka ASV, Čehijas un Kanādas izlases, bet tagad izplatīts aizliegums piedalīties jebkādās sacensībās.

Pēc tam kad Ukrainas Biatlona federācija paziņoja par sacensību boikotu, pārstāja darboties organizācijas oficiālā mājas lapa. Bloķēšanu it kā veicis lapas uzturētājs un ierakstā pārmests par pārprastu patriotismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!