Foto: AFP/Scanpix

Islandes futbola izlase ir gatava atkārtot 2016. gada Eiropas čempionāta panākumu stāstu arī šāgada Pasaules kausa finālturnīrā Krievijā, izteikusies Islandes Futbola federācijas (IFF) vadība.

Kā zināms, Islandes futbola izlase Eiropas čempionāta negaidīti aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam un tika nodēvēta par "Pelnrušķīti", kuras "pasaka" pārsteidza visu futbola pasauli.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā Islandes izlase ielozēta vienā grupā ar Argentīnu, Nigēriju un Horvātiju.

"Iekļūšana pasaules čempionātā ir viens no svarīgākajiem notikumiem visas Islandes vēsturē," aģentūra TASS citē IFF prezidentu Gundi Bergsonu. "Mums trāpījusies diezgan sarežģīta grupa, taču pirms diviem gadiem mēs jau pārsteidzām visu futbola sabiedrību Eiropas čempionātā Francijā un tagad mēs esam gatavi atkārtot šo "futbola pasaku". Nevaru prognozēt, cik tālu tiks mūsu izlase pasaules čempionātā, taču ar pilnu pārliecību varu teikt, ka mūsu fubolisti, kas brauks uz Krieviju, spēlei atdos visu sirdi un dvēseli."

Aiz Islandes futbola izlases stāvēs arī ne mazāk iedvesmoti un uzticīgi līdzjutēji: federācijas vadītājs atklājis, ka vismaz piektā daļa islandiešu ir apņēmušies atbalstīt savu komandu klātienē Krievijā. Kā zināms, Islandē dzīvo apmēram 300 tūkstoši iedzīvotāju.

"Šobrīd izpirkti 80% no mums piešķirtās kvotas, un es varu apstiprināt, ka Pasaules kausā tribīnēs būs tikpat daudz islandiešu fanu kā Eiropas čempionātā," saka Bergsons. "Daudzi savu atvaļinājumu plāno pat vienas spēles dēļ, un tas, manuprāt, ir forši. Esmu pārliecināts, ka visi, kas atbrauks uz Krieviju, izbaudīs šejienes dabu un iepazīs īsto krievu viesmīlību."

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrs risināsies no 14. jūnija līdz 15. jūlijam 11 stadionos 12 Krievijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!