Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien palika bez punktiem, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 102:72 (24:18, 38:19, 34:20, 12:15) sagrāva Orlando "Magic" vienību, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju

Šī ir pirmā reize šomēnes, kad Bertāns NBA mačā palicis bez gūtiem punktiem, bet katrā no marta pirmajām piecām spēlēm latvietis bija guvis vismaz desmit punktus.

Šis panākums "Spurs" komandai vēl nenodrošināja atgriešanos Rietumu konferences pirmajā astoņniekā, par ko vienībai vēl būs smagi jāpacīnās, jo turpmāko spēļu kalendārs paredz cīņu pret vienībām, kas atrodas "play-off" zonā.

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadītajās deviņās minūtēs atzīmējās ar vienu netrāpītu divpunktnieku un tālmetienu. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens un viena kļūda.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, kamēr 13 punktus guva Petijs Milss. Savukārt "Magic" sastāvā desmit punktus iemeta bijušais "Spurs" basketbolists Džonatons Simonss un Nikola Vučevičs, kuram arī desmit atlēkušās bumbas.

Pēc ilgāka pārtraukuma "Spurs" kādā no mačiem demonstrēja pārliecinošu sniegumu, vadību iegūstot jau ar pirmajām minūtēm, bet cīņas gaitā to tikai palielinot. Pirmo puslaiku mājinieki noslēdza ar 25 punktu pārsvaru (62:37), bet otrajā puslaikā Sanantonio komandas vadība sasniedza pat 40 punktus.

Bertāns šajā spēlē izpelnījās ļoti pieticīgu lomu, laukumā nākot vien ceturtajā ceturtdaļā, kad mača liktenis bija izšķirts.

"Spurs" ar 38 uzvarām 68 spēlēs pakāpusies uz devīto vietu Rietumu konferencē, bet tāda pati uzvaru un zaudējumu bilance ir priekšā esošajai Jūtas "Jazz". Tikmēr "Magic" ar 20 uzvarām 68 mačos ir Austrumu konferences 14.vietā star 15 komandām.

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs ceturtdien, kad uzņems Ņūorleānas "Pelicans" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!