Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ukrainas Olimpiskās komitejas pirmais viceprezidents Vladimirs Brinzaks paziņojis, ka Ukrainas sportisti uz nenoteiktu laiku boikotēs visas Krievijā notiekošās starptautiskās sacensības, vēsta portāls "sport-express.ru".

Jau vēstīts, ka otrdien Ukrainas Biatlona federācija oficiāli paziņoja, ka šīs valsts sportisti nepiedalīsies Pasaules un IBU kausa izcīņas noslēdzošajos posmos Krievijā, Tjumeņā un Hantimansijskā.

"Viennozīmīgi, ka Ukraina nebrauks uz Pasaules kausa posmu Tjumeņā. Es vakar tikos ar politiķiem, un mēs ilgi runājām. Mēs pieņēmām lēmumu atteikties no turnīriem, kas notiek Krievijā," intervijā "Sport-Express" uzsvēra Brinzaks, neprecizējot, cik ilgs būs ukraiņu boikots.

"Mēs gribam, lai viss mainītos. Mēs vēlamies aizbraukt uz Krieviju un godīgā cīņā cīnīties par medaļām. Nepieciešams, lai vispārējā politiskā situācija uzlabotos, lai atmosfēra nebūtu tik saspringta. Es ceru, ka situācija atkal uzlabosies," pauda Ukrainas Olimpiskās komitejas viceprezidents.

Iepriekš Ukrainas jaunatnes un sporta ministrs Ihors Ždanovs uzstāja uz pasaules kausa posmu biatlonā boikotu, kā arī nosauca Krieviju par agresorvalsti.

Pirms tam par Pasaules kausa Krievijas posma boikotu paziņojušas ASV, Kanādas un Čehijas Biatlona federācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!