Foto: LETA

Pēc astoņu gadu pārtraukuma Latvijas hokeja izlasi pasaules čempionātā gatavs pārstāvēt uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kuram beidzot pēc sezonas nav vajadzīga ķirurģiska iejaukšanās labās kājas ceļgalam, spēlētājs pastāstīja intervijā "Latvijas Avīzei".

Karsuma labās kājas ceļgals operēts deviņas reizes, bet pēc šīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas Maskavas "Dinamo" sastāvā viņam nav vajadzīga operācija.

"Labā ziņa, ka operācija nav vajadzīga, bet sliktā, ka ir sapampums un dakteris teica, ka mēnesi nevajadzētu kāpt uz ledus. Man celi operēja oktobrī, izlaidu pusotru mēnesi, bet atgriešanās laikam tāpat bija mazliet par ātru. Tāpēc tagad ir, kā ir. Mačā pret Kanādu arī viens trāpīja no aizmugures pa celi, tas nenāca par labu," intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" teica Karsums.

Viņš varēs strādāt trenažieru zālē, un ir pārliecināts, ka līdz 4. maijam paspēs sagatavoties pasaules čempionātam.

Pats Karsums savu sezonu Maskavas "Dinamo" sastāvā nosauca par drausmīgu, jo viņš guva tikai trīs vārtus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles 34 spēlēs.

Karsums pēdējo reizi Latvijas izlas pasaules čempionātā pārstāvēja 2010. gadā, kad sešās spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvi piespēli. Pēdējais oficiālais turnīrs valstsvienības sastāvā bija olimpiskā kvalifikācija Rīgā, kurā Latvijai neizdevās iekļūt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Toreiz viņš guva divus vārtus un izdarīja piespēli trīs spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!