Ar Lietuvas komandas "Baltrex" regbistu uzvaru nedēļas nogalē Rīgā noslēdzās "Livonia Winter Rugby 10s" turnīrs, kurā piedalījās astoņas komandas.

Pirms nedēļas RFC "Livonia" sarīkoja "septiņnieka" turnīru dāmām, bet šoreiz "Skonto' hallē uz "desmitnieka" cīņām pulcējās astoņas vīru komandas no Latvijas un Lietuvas. Sacensības ritēja pēc izslēgšanas spēļu principa – ceturtdaļfināla uzvarētāji turpināja cīņu par galveno balvu, bet zaudētāji spēlēja par "šķīvi".

"Baltrex" pirmajā mačā spraigā cīņā ar 4:1 pieveica Latvijas klubu "LMT/ RK Eži", pēc tam pusfinālā ar 8:0 apspēlēja vienu no rīkotāju komandām "Latmetāls-Livonia", bet finālā ar 3:1 pārspēja organizatoru otru komandu "Garkalne-Livonia".

Vēl ceturtdaļfināla spēlēs "Garkalne-Livonia" ar 6:1 uzvarēja PRC no Lietuvas, "Latmetāls-Livonia" ar 7:1 pieveica citus lietuviešus no "Šiauliai" komandas, bet "Jūrmala" ar 4:2 pārspēja "Fēnikss" vienību. Savukārt otrā pusfinālā "Garkalne-Livonia" ar 5:1 pieveica "Jūrmalu", kas pēc tam cīņā par bronzu ar 2:3 zaudēja "Latmetāls-Livonia". Tādējādi turnīra rīkotāju "Livonia" komandas aizņēma goda pjedestāla otro un trešo vietu, bet uzreiz aiz goda pjedestāla palika jūrmalnieki.

Tikmēr "zaudētāju" zarā piekto vietu izcīnīja "Šiauliai", sestā palika PRC komanda, septītie bija "LMT/RK Eži", bet astotajā pozīcijā ierindojās "Fēnikss".

"Gan tagad notikušais vīru turnīrs, gan sacensībās dāmām pirms nedēļas noteikti ir vērtējamas ar plus zīmi. Pirmkārt, pozitīvi tas bija jau pašiem turnīra dalībniekiem, jo jebkuru iespēju spēlēt ziemā mūsu platuma grādos ir jāizmanto kā meistariem, tā arī mazāk pieredzējušiem regbistiem. Priecājos, ka mūsu klubam izdevās ar pašu spēkiem noorganizēt jaukus regbija svētkus, par ko jāsaka liels paldies kā "Livonia" biedriem, kas darbojās abās sacensībās brīvprātīgo palīgu statusā, tā arī mūsu atbalstītājiem. Tik plaša mēroga sacensības ziemā līdz šim rīkojuši nebijām, tāpēc, protams, pieļāvām šādas tādas organizatoriskas kļūdas, kuras nākotnē noteikti labosim," saka RFC "Livonia" vadītājs Jānis Zuments. "Runājot par pašām sacensībām, jāatzīst, ka mēs kā klubs uztvērām tās kā sagatavošanās cīņas gaidāmajai sezonai un to projecējām arī uz abām mūsu komandām. Tāpēc arī dažu dalībnieku neapmierinātība ar izspēles kārtību, personīgi man īsti nav saprotama, vēl jo vairāk, jāņem vērā, ka visi klubu pārstāvji par spēļu grafikiem bija informēt divas dienas pirms turnīra un varēja izteikt savus pretenzijas."

"Uz turnīru bijām uzaicinājuši potenciālo Latvijas izlases regbijā 7 treneri Denu Skārboro (Dan Scarbrough), lai speciālistam rastos priekšstats par mūsu sportistu līmeni, tāpēc, protams, ir nedaudz žēl, ka daži vietējie klubi no savas dalības šajā pasākumā atteicās," turpina Jānis Zuments. "Pašas spēles, jo īpaši spēlējot par vietām, izvērtās ļoti līdzīgas un saspringtas, kas padarīja sacensības vēl skatāmākas. Plānojam šāda veida sacensības rīkot arī nākamajā gadā un ceram, ka spēsim nodrošināt spēļu agrāku sākumu, lai tām nav jābeidzas pusnaktī, kā tas notikās šoreiz."

Par "Livonia Winter Rugby 10s" turnīra labāko spēlētāju rīkotāji atzina uzvarētāju pārstāvi Vītaru Blošķi. Vēl rīkotāji "Balterx" rindās izcēla Mindaugu Grigu, "Garkalne-Livonia" rindās labākais bija Niks Voitečko, "Latmetāls-Livonia" sastāvā – Kristers Rubins, bet "Jūrmala" komandā labākā spēlētāja balva tika Maksam Prauliņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!