Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievu hokeja zvaigzne Aleksandrs Ovečkins pirmdien guva savus 600. vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā, palīdzot Vašingtonas "Capitals" ar 3:2 pagarinājumā pieveikt Vinipegas "Jets".

Viņš ir tikai 20. hokejists NHL vēsturē, kurš sasniedzis 600. gūto vārtu robežu un tikai ceturtais, kuram to izdevies paveikt mazāk nekā 1000 spēlēs. Ovečkins mačā guva divus vārtus, bet jubilejas "gols" bija otrais. Pirmā perioda piektajā minūtē Ovečkins vairākumā panāca 1:0, bet otrā perioda ceturtajā minūtē ar atkārtotu metienu viņš guva 600. vārtus karjerā.

Uz Ovečkina pirmajiem gūtajiem vārtiem jau pēc nepilnas minūtes ar precīzu metienu atbildēja Nikolajs Ēlerss, bet otro reizi "Jets" neizšķirtu mačā panāca pēc Patrika Laines "gola". Uzvaru "Capitals" nodrošināja cits krievu hokejists Jevgeņijs Kuzņecovs, kurš precīzs bija pagarinājuma piektajā minūtē.

Ovečkinam tagad šajā sezonā ir jau 42 gūti vārti, bet viņam ar 41 precīzu metienu seko Laine. Turpinot tik augstu rezultativitāti, Ovečkins spēs šajā sezonā sasniegt 50 gūto vārtu robežu. Ja viņš to paveiks, tad Ovečkins kļūs tikai par trešo hokejistu NHL vēsturē, kas to izdarījis astoņās sezonās. Rekordisti ar deviņām sezonām, kurās gūti vismaz 50 vārti, ir Veins Greckis un Maiks Bozijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!