Foto: AP/Scanpix/LETA
Brazīlijas futbola izlases galvenais treneris Tite pārbaudes spēlei ar Krieviju un Vāciju komandā negaidīt iekļāvis trīs debitantus, ziņo Brazīlijas Futbola federācija.

Izsaukumu uz Brazīlijas izlasi sagaidījuši Spānijas futbola kluba "Real Sociedad" uzbrucējs Vilains Žozu (attēlā), "Besiktas" pussargs Andersons Talisku un "Valencia" vārtsargs Netu, kurš uz valstsvienību tika uzaicināts 2010. gadā, taču nevienu spēli izlases kreklā nav aizvadījis. Visi nosauktie iekļauti paplašinātajā Brazīlijas izlases sastāvā, pēdējā, no kuras Tite izvēlēsies 23 futbolistus, kas spēlēs 2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā Krievijā.

"Vilains Žozu un Talisku komandā ienesīs atšķirīgas komponentes," žurnālistiem skaidrojis izlases. "Žozu "Real Sociedad" aizvadījis divas lieliskas sezonas, attīstoties kā spēlētājs. Talisku ir fizisks spēlētājs, labi cīnās gaisā."

23. martā Brazīlijas izlase Maskavā aizvadīs pārbaudes spēli ar Krievijas valstsvienību, bet pēc četrām dienām Berlīnē tiksies ar pašreizējo Pasaules kausa īpašnieci Vāciju.

Šajās spēlēs komandai palīdzēt nevarēs Neimars, kurš "Paris Saint-Germain" spēlē Francijas čempionātā guvis potītes traumu un pārcietis operāciju, un pagaidām nav zināms, vai Brazīlijas izlases zvaigzne pagūs atveseļoties līdz Pasaules kausa sākumam.

Pasaules kausa finālturnīrā Brazīlija pirmo spēli aizvadīs 17. jūnijā pret Šveici, pēc tam grupas turnīrā tiksies ar Kostariku un Serbiju.

Kopš Tite 2016. gadā pārņēma Brazīlijas izlases vadību, no izvadītajām 17 spēlēm valstsvienība zaudējusi tikai vienā, kad 2017. gadā pārbaudes spēlē Austrālijā ar 0:1 zaudēja Argentīnai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!