Foto: Gita Satovska
Latvijas olimpiskās izlases bobslejistiem un kamaniņu sporta pārstāvjiem klātesot, Murjāņu Sporta ģimnāzijā (MSĢ) pasniegtas tradicionālās "Sporta laureāta" balvas, ko ieguva labākie jaunie šīs mācību iestādes audzēkņi, informē MSĢ preses dienests.

Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu medaļnieks Oskars Melbārdis un kamaniņu braucēji – brāļi Šici, Elīza Cauce, Kendija un Kristers Aparjodi, Pēteris Kalniņš, Oskars Gudramovičs un Inārs Kivlenieks, kuri vēlreiz apliecināja pateicību MSĢ par savas sportiskās karjeras izaugsmi.

Šogad balvas tika pasniegtas nominācijās "Paraugs sportā" un "Cerība sportā".

Tehniskajos sporta veidos balvu nominācijā "Paraugs sportā" saņēma: kamaniņu braucējas Anda Upīte (7. vieta pasaules junioru čempionātā) , Elīna Ieva Vītola (11. vieta PJČ un 3. vieta komandu stafetē Eiropas junioru čempionātā), Sigita Bērziņa (4. vieta komandu stafetē un 14. vieta PJČ), divvietīgā ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme (6. un 4. vieta komandu stafetē PJČ un 3.vieta EJČ) un kamaniņu braucējs Gints Bērziņš (15. vieta PJČ). Ikdienā šos atlētus startiem sagatavo treneri Aivars Kalniņš, Jānis Ozoliņš, Pēteris Cīmanis un Zintis Šaicāns

Balvu nominācijā "Paraugs sportā" saņēma arī riteņbraucējs Kristers Ansons, kurš balvai tika nominēts par 14. vietu grupas braucienā EJČ. Kristeru ikdienā trenē Jānis Veide un Mārtiņš Trautmanis.

Smaiļošanas un kanoe airēšanas nodaļā balvu nominācijā "Paraugs sportā" saņēma: Jūlija Gutova (10. vieta olimpiskajā disciplīnā EJČ, 13. vieta olimpiskajā disciplīnā EČ, 12. vieta PJČ, LRČ un 1. vieta Latvijas čempionātā un Latvijas Jaunatnes olimpiadē) un Aleksejs Ševcovs (7. vieta Eiropas Jaunatnes olimpiādē, 2. un 3. vieta "Olympic Hopes" sacensībās).

Individuālajos sporta veidos balvu nominācijā "Paraugs sportā" saņēma
Latvijas junioru čempions diska mešanā un lodes grūšanā, Latvijas Republikas ziemas vicečempions pieaugušajiem diska mešanā un lodes grūšanā Lauris Kaufmanis, kurš izcīnījis arī 12. vietu diska mešanā Eiropas junioru čempionātā.

Komandu sporta veidos balvu nominācijā "Paraugs sportā" saņēma trenera Laura iecelnieka audzēknis Kristaps Šmits, kurš U21 vecuma grupā izcīnīja bronzas godalgu pasaules čempionātā pludmales volejbolā.

Balvu nominācijā "Cerība sportā" tehniskajos sporta veidos saņēma:
smaiļotājs un kanoe airētājs Artūrs Belāns (9. vieta neolimpiskajā disciplīnā EJČ un 1. vieta LRJČ un smaiļotājs un kanoe airētājs Iļja Lučenkovs (3.vieta starptautiskajās sacensībās "Olympic Hopes" un 2. vieta Baltijas jūras spēlēs).

Balvu nominācijā "Cerība sportā" individuālajos sporta veidos saņēma trenera Ginta Bitīša audzēkņi, vidējo distanču skrējēja trīskārtēja Latvijas Jaunatnes olimpiādes čempione Ilarija Ločmele (1. vieta 1500 un 3000 m skrējienā un 3000 m soļošanā) un Aksels Blanks (2. vieta 1500 m un 3. vieta 800m skrējienā Latvijas Jaunatnes olimpiādē, kā arī 4. vieta Baltijas komandu čempionātā 1500 m skrējienā). Šo balvu ieguva arī Latvijas čempions diska mešanā un vicečempions lodes grūšanā U18 grupā un Baltijas valstu U18 meistarsacīkšu uzvarētājs Dins Demidočkins un viņa brālis, Latvijas Jaunatnes olimpiādes čempions diska mešanā Artūrs Demidočkins. Abus brāļus, kā arī Lauri Kaufmani sacensībām sagatavo treneris Guntars Gailītis.

Balvu saņēma arī diska metējas Oksana Vasiļjeva (Latvijas Jaunatnes olimpiādes čempione, ziemas un vasaras čempione U16, kā arī 2. vietas ieguvēja Baltijas valstu čempionātā) un Elīza Puķāne, kura, būdama junioru vecumā, izcīnīja 1. vietu pieaugušo konkurencē Latvijas ziemas čempionātā. Baltijas valstu čempionātā Elīza izcīnīja augsto 3. vietu pieaugušo konkurencē. Abas meitenes startiem sagatavo treneri Valentīna un Andris Smoči.

Šķēpmetēja Eva Dreimane balvu saņēma par 20. vietu EJČ, 1. vietu starptautiskajās sacensībās "Ventspils šķēpi" un 2. vietu Baltijas čempionātā, bet Artis Čakšs balvu saņēma par 1. vietu Eiropas bērnu spēlēs. Jaunos šķēpa metējus trenē nopelniem bagātais treneris Andrejs Vaivads.

Balvu nominācijā "Cerība sportā" komandu sporta veidos saņēma: Jānis Jansons un Roberts Kļaviņš (3. vieta EEVZA pludmales volejbola čempionātā), volejbolistes Dārta Lūse, Petra Ņečiporuka un Rūta Linde ( Latvijas junioru izlases sastāvā 1. vieta Baltijas kausā U18 grupā un 2.vietu EEVZA čempionātā U17 vecuma grupā), Latvijas pieaugušo handbola izlases pamatsastāva spēlētājs un "MSĢ/LAT-Hertz" komandas līderis Ņikita Pančenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!