Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas futbola klubam "Riga FC" pievienojies 29 gadus vecais Ukrainas futbolists Valērijs Fedorčuks, kurš 2015. gadā "Dnipro" sastāvā aizcīnījās līdz UEFA Eiropas līgas finālam. Tāpat komandas treneru personālam pievienojies 38 gadus vecais Maķedonijas speciālists Saško Poposkis, informēja kluba preses dienests.

Fedorčuks spēlē centra pussarga pozīcijā. Karjeru futbolists uzsāka ''Lviv'' sastāvā, bet 2010. gadā ''Kryvbas'' sastāvā uzsāka spēlē Ukrainas Premjerlīgā. Šajā vienībā Fedorčuks spēlēja līdz 2013./2014. gada sezonas noslēgumam, kad pārcēlās uz ''Karpaty'' komandu, kur kļuva par stabilu komandas pamatsastāva futbolistu, pamatsastāvā uzsākot 25 spēles.

Pēc tam sekoja 11 spēles ''Volyn'' sastāvā un pārcelšanās uz ''Dnipro'', kur Valērijs aizvadījis spilgtākos karjeras gadus. 2014./2015. gada sezonā arī ''Dnipro'' bija izcila, jo komanda negaidīti aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas finālam. Fedorčuks bija stabila ''Dnipro'' vērtība vidējā līnijā un Eiropas līgas turnīrā spēlēja pret tādām komandām kā ''Napoli'', ''Club Brugge'', ''Ajax'', Olympiacos'' un ''Sevilla''.

2015. gada 27. maijs bija īpaša diena gan Valērijam, gan visam ''Dnipro'' klubam''. Varšavā 45 tūkstošu skatītāju klātbūtne ''Dnipro'' finālā tikās ar spāņu ''Sevilla''. Fedorčuks devās savas komandas pamatsastāvā. Pēc 2015./2016. gada sezonas sekoja pārcelšanās uz zināmāko Ukrainas klubu Kijevas ''Dinamo''. 2016./2017. gada sezonā ''Dinamo'' rindās Fedorčuks piedalījās astoņās spēlēs un guva vienus vārtus. Pēdējā pieraksta vieta Fedorčukam bija cita Ukrainas Premjerlīgas komanda ''Veres''. ''Dinamo'' rindās 2016. gada 19. oktobrī Fedorčuks devās pamatsastāvā UEFA Čempionu līgas spēlē pret ''Benfica''. Ukrainas spēcīgākajā čempionātā Fedorčuks nospēlējis gandrīz 170 spēles un guvis 12 vārtus.

Fedorčuks ir pāstāvējis Ukrainas U-21 izlasi, kā arī bijis Ukrainas nacionālās izlases sastāvā 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla spēlēs pret Franciju un Sanmarīno, tiesa, laukumā viņš nedevās.

''Riga'' FC sastāvam Fedorčuks pievienojās treniņnometnes laikā Kipras pilsētā Pafā, kur kopā ar komandu strādāja pie fiziskās formas uzlabošanas, kā arī piedalījās divās pārbaudes spēlēs.

Savukārt fiziskās sasgatavotības treneris Poposkis ir Skopjes ''Vardar'' futbola akadēmijas audzēknis. Viņam bijusi 11 gadus ilga profesionāla futbolista karjera. No 1998. līdz 2000. gadam Poposkis spēlēja Skopjes ''Rabotnički'', bet tad četras sezonas pavadīja ''Vardar'' rindās. Karjeras pēdējos sešos gados Saško spēlēja ''Makedonija'' un ''K.F. Apolonia Fier'' komandās.

2011. gadā Poposkis uzsāka trenera karjeru, uzsākot darbu Londonas ''Total Football Academy'' un strādājot ar U-7 un U-14 komandām. Šajā futbola akadēmijā Saško strādāja līdz 2014. gadam, pēdējā sezonā esot kopā ar U-15 komandu.

Pēc tam viņs pievienojās ''PFC Slavia Sofia'', Bulgārijas Premjerlīgas komandai, kur Poposkis vienu gadu nostrādāja kā fiziskās sagatavotības treneris. Pēc tam speciālists trenera karjera veda uz Ziemeļmeriku. Līdz 2015. gada noslēgumam Saško strādāja kā ''Milford United'' U-15 komandas treneris.

2016. gadā deviņus mēnešus Poposkis bija ''Dinamo Tbilisi'' (Gruzija) jaunatnes akadēmijas fiziskās sagatavotības treneris, bet pēc tam pievienojās arī galvenajai komandai Gruzijas Premjerlīgā. 2017. gada janvārī Poposkis kļuva par Mjanmas izlases (valsts Āzijā) galvenā trenera asistentu. Poposkis UEFA B kategorijas trenera licence, kas iegūta Anglijā. Karjeras laikā Poposkis ir stažējies arī Londonas ''Chelsea'' sistēmā. Tāpat ir pastrādājis ar Azerbaidžānas ''Inter Baku'' un ''Dinamo Zagreb''.

Poposkis ''Riga'' FC kolektīvam pievienojās treniņnometnes laikā Apvienotajos Arābu Emirātos. Trenerim ātri izdevies iegūt labu kontaktu ar futbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!