Foto: F64
Kocēnu "Rubene" florbolisti svētdien sasniedza "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra pusfinālu, kamēr regulārās sezonas uzvarētāja "Lielvārde"/"Fat Pipe" panāca izlīdzinājumu ceturtdaļfināla sērijā pret Stalbes "Pārgauju".

"Rubene" viesos ar rezultātu 4:3 (0:0, 3:2, 1:1) uzvarēja Cēsu "Lekrings" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-2.

Kocēnu komandā sestajā sērijas mačā Renārs Jēkabsons guva divus vārtus.

"Rubene" 29. minūtē bija vadībā ar 3:0, tad "Lekrings" divus vārtus atspēlēja, bet 45.minūtē viesi atjaunoja divu vārtu pārsvaru, beigās svinot arī panākumu.

Savukārt "Lielvārde"/"Fat Pipe" svētdien viesos ar 7:3 (3:2, 2:1, 2:0) uzveica "Pārgauju", sērijā panākot neizšķirtu 3-3.

Uzvarētājiem lielisks bija Aivis Kusiņš, kurš guva četrus vārtus, bet Sandis Mihailovskis izcēlās ar diviem precīziem metieniem. Savukārt Stalbes komandā Gvido Lauga iemeta vienus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Šajā duelī izšķirošā septītā spēle notiks 15.martā Lielvārdē.

Jau ziņots, ka iepriekš pusfinālu sasniedza pērnā gada valsts čempione "Betsafe"/"Ulbroka", kas ceturtdaļfināla sērijā ar 4-1 uzveica Talsu NSS/"Krauzers" vienību, kā arī "Valmiera", kas ar 4-0 uzvarēja "Ķekavu".

Jau šobrīd zināms, ka "Betsafe"/"Ulbroka" pusfinālā tiksies ar "Ribeni", bet "Valmieras" pretinieki noskaidrosies "Lielvārde"/"Fat Pipe" un "Pārgauja" izšķirošajā duelī.

Šajā sezonā "Elvi Florbola līgas" dalībnieku rindas papildināja "Ogres vilki" un Igaunijas čempione Tartu EMU, bet vairs nespēlēja galvaspilsētas komandas "Rīga" un "Rockets", tāpēc jau trešo sezonu pēc kārtas regulārajā turnīrā startēja 12 komandas. Igaunijas vienība nepretendēja uz dalību izslēgšanas sacensībās, tomēr tāpat tā palika aiz pirmā astotnieka.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti "Betsafe"/"Ulbroka" florbolisti, kuri finālmačā "Arēnā Rīga" ar 7:4 pārspēja Lielvārdes komandu, pirmo reizi kluba vēsturē triumfējot Latvijas čempionātā. Savukārt bronzas mačā "Pārgauja" dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 7:6 uzvarēja "Valmieru", pirmo reizi tiekot pie Latvijas čempionāta medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!