Foto: AFP/Scanpix
Ludzas "Latgols" un "Ogre"/"Miandum" komandas svētdien ieguva septiņu vārtu pārsvaru "SynotTip" handbola līgas ceturtdaļfināla spēlēs.

Abi svētdien aizvadītie mači noslēdzās ar vienādu rezultātu. "Latgols" viesos ar 33:26 (14:13) uzvarēja ASK/LSPA komandu, bet Ogres vienība ar 33:26 (15:9) pretinieku laukumā uzveica "Vaiņodi".

Rīgā notikušajā mačā Ludzas komandā 13 vārtus guva Normunds Seņkāns, bet astoņas reizes precīzs bija Jānis Pavlovičs. Tikmēr ASK/LSPA rindās Ēriks Drobots un Gunārs Liepiņš sameta pa pieciem vārtiem.

Savukārt Vaiņodē notikušajā mačā Ogres komandā astoņus vārtus guva Uvis Strazdiņš, bet septiņas reizes precīzs bija Arnis Laganovskis. Tikmēr "Vaiņodes" komandā Oskars Pāvils guva desmit, bet Ainārs Pāvils deviņus vārtus.

Ceturtdaļfināla sērijas otrie mači notiks nākamās nedēļas beigās. Pusfinālā tiks komandas, kuras uzvarēs divu maču summā.

"Latgols" un ASK/LSPA dueļa uzvarētāji pusfinālā mērosies spēkiem ar pamatturnīra labāko komandu Dobeles "Tenax", bet "Ogre"/"Miandum" un "Vaiņodes" cīņas uzvarētājus gaida Rīgas "Celtnieks".

"Tenax" un "Celtnieks" kā divas labākās pamatturnīra komandas uzreiz iekļuva pusfinālā.

Latvijas čempionātā vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam tika sadalītas divos četriniekos, kur gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz aizvadīs divu apļu turnīru. Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāca, bet katrai komandai tika noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Līdz ar to katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāka ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu.

Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificējās pusfinālam, bet divas pārējās pirmā četrinieka komandas un divas labākās vienības no otrā četrinieka aizvada ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā virslīgā vīriem triumfēja "Celtnieks", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Tenax", gāžot dobelniekus no Latvijas čempionu troņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!