Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien izcīnīja septīto vietu Nīderlandē notikušajā pasaules čempionātā daudzcīņā, kas ir viņa labākais rezultāts šajās sacensībās.

Par pasaules čempionu kļuva Nīderlandes pārstāvis Patriks Rosts, kurš tika pie 154,547 punktiem, kamēr 154,941 punktu guva norvēģis Sverre Lunds Pēdešens, kurš laika izteiksmē uzvarētājām zaudēja 0,40 sekundes. Tikmēr Silovs tika pie 158,697 punktiem.

Vispirms svētdien Silovs uzrādīja trešo labāko laiku 1500 metru distancē, kurā viņš Phjončhanas olimpiskajās spēlēs daudziem negaidīti ieņēma ceturto vietu.

Latvietis distanci veica minūtē un 49,97 sekundēs, zaudējot tikai Pēdešenam, kurš bija par 1,64 sekundēm ātrāks, kā arī nīderlandietim Rostam, kuram Silovs zaudēja vienu sekundes desmitdaļu.

Sacensību summā Latvijas ātrslidotājs tobrīd pacēlās no astotās un sesto vietu, līderim Pēdešenam kopvērtējumā zaudējot 40,64 sekundes, bet no trešajā vietā esošā nīderlandieša Svena Krāmera atpaliekot par 24 sekundēm.

Savukārt sacensību noslēdzošajā 10 000 metru distancē, kurā startēja astoņi labākie dalībnieki, Silovs bija septītais ātrākais, distanci veicot 14 minūtēs un 55,08 sekundēs. Viņš bija vairāk kā par minūti lēnāks nekā Rosts, kurš šajā distancē bija labākais, nopelnot arī zelta medaļu.

Jau ziņots, ka kungiem pasaules čempionāts daudzcīņā sākās sestdien un pirmā disciplīna bija 500 metri. Šo distanci Silovs veica 37,040 sekundēs, kas starp 24 ātrslidotājiem viņam ļāva ieņemt augsto trešo vietu.

Ātrākais 500 metros bija nīderlandietis Rosts, kurš šo distanci veica 36,970 sekundēs.

Vēlāk sportisti sacentās 5000 metru distancē, kur Silovs finišēja pēc sešām minūtēm un 52,47 sekundēm. Tas bija 12.ātrākais laiks, kamēr no labākā rezultāta īpašnieka, Pēdešena viņš atpalika 18,66 sekundes.

Iepriekšējos divus gadus Silovs pasaules čempionātā daudzcīņā bija devītajā vietā.

Jau ziņots, ka februārī notikušajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Silovs izcīnīja augsto ceturto vietu 1500 metru distancē, kas starp Latvijas sportistiem bija otrais augstākais sasniegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!