Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA, kā arī Maskavas CSKA, ceturtdien sasniedza Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālu.

SKA Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē viesos ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Čerepovecas "Severstaļ", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar rezultātu 4-0.

Sanktpēterburgas vienības labā vārtus guva Sergejs Širokovs un Ņikita Gusevs, kamēr SKA vārtsargs Miko Koskinens atvairīja visas 25 pretinieku mestās ripas.

Rietumu konferences pusfinālā SKA tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. "Lokomotiv" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar rezultātu 4-0 pārspēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra.

Tikmēr CSKA viesos ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) apspēlēja Maskavas "Spartak", sērijā uzvarot ar rezultātu 4-0. CSKA komandā vārtus guva Mets Robinsons, kamēr vārtsargs Iļja Sorokins atvairīja visas jeb 21 pretinieku metienu.

CSKA Rietumu konferences pusfinālā spēkosies ar Helsinku "Jokerit" un "Soči" dueļa uzvarētāju. Šajā sērijā ar 3-1 vadībā ir "Jokerit".

Savukārt Čeļabinskas "Traktor" neizmantoja iespēju kļūt par pirmo pusfinālisti Austrumu konferencē. "Traktor" viesos ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) zaudēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienībai, taču sērijā atrodas vadībā ar 3-1.

Sērijas piektā spēle notiks sestdien Čeļabinskā.

Ziņots, ka Latvijas aizsargs Oskars Bārtulis ceturtdien neizgāja laukumā Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā mačā, bet viņa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda viesos ar rezultātu 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) pārspēja Omskas "Avangard" vienību. Līdz ar to "Salavat Julajev" komanda, kas bija zaudējusi iepriekšējos divos mačos, sērijā līdz četrām uzvarām panāca izlīdzinājumu 2-2.

Bārtulis bija piedalījies iepriekšējās trijās spēlēs, tomēr šoreiz palika ārpus pieteikuma.

Bārtulis, kurš šo sezonu sāka Vladivostokas "Admiral" komandā, šosezon KHL regulārajā čempionātā 42 spēlēs, no kurām desmit aizvadīja Ufas kluba kreklā, izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš pagaidām ir bez punktiem.

Sērijas piektais mačs sestdien risināsies Ufā, bet pēc tam komandas atkal atgriezīsies Omskā.

Tikmēr Jekaterinburgas "Avtomobilist" viesos ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pārspēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas "Metallurg", sērijā panākot neizšķirtu 2-2.

Sērijas piektā spēle notiks sestdien Jekaterinburgā.

Kazaņas "Ak Bars" hokejisti ceturtdien viesos ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja Habarovskas "Amur" vienību, nonākot uzvaras attālumā no iekļūšanas Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfinālā. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām "Ak Bars", kas regulārajā čempionātā bija Austrumu konferences labākā komanda, izvirzījās vadībā ar 3-1.

Sērijas piektā un iespējams pēdējā spēle sestdien notiks Kazaņā.

Kā ziņots, Rietumu konferencē sezona trešdien noslēdzās uzbrucējam Kasparam Daugaviņam un trenerim Pēterim Skudram, jo viņu pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 0-4 kapitulēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs. Līdz ar to Bārtulis pašlaik palicis vienīgais Latvijas hokejists, kurš turpina KHL sezonu.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!