Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pasaules čempione augstlēkšanā, krievu vieglatlēte Marija Lasickene, kura nupat Birmingemā triumfēja arī pasaules vieglatlētikas čempionātā telpās, skarbi kritizējusi Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) vadību par bezdarbību attiecībā uz statusa atjaunošanu Starptautiskajā Vieglatlētikas federācijā (IAAF).

Kā ziņojām, IAAF atkārtoti lēmusi paturēt spēkā KVF diskvalifikāciju, kas šīs valsts sportistiem nozīmē starptautiskās sacensībās startēt kā neitrāliem atlētiem. Turklāt, ja Krievija nepanāks progresu IAAF noteikto kritēriju izpildē, krievu vieglatlētiem var vispār liegt piedalīties sacensībās.

"Pirmkārt, mani pārsteidz mūsu federācijas reakcija," Lasickeni citē aģentūra "R-Sport". "Kad statusa atjaunošanas komisijas vadītājs Aleksandrs Parkins intervijā saka, ka uz šo IAAF soli mudināja mūsu panākumi Birmingemā, neko citu kā neizpratni man tas neizsauc. Arī punkts par krievu sportistu nacionālās testēšanas plānošanu, ko pieprasa IAAF, parādījās jau darba grupas novembra atskaitē. Tas ir IAAF mājas lapā, bija atsūtīts arī uz federāciju. Žēl, ka KVF tas arī šoreiz bija negaidīti."

"Kādas būs mūsu darbības? Ja jūlijā federācijas neizpildīto kritēriju dēļ man aizliegs startēt ārzemēs pat neitrālā statusā, mēs būsim spiesti attiecībā uz KVF rīkoties vēl skarbāk. Varianti ir vairāki," norāda vieglatlēte.

IAAF Krievijas Vieglatlētikas federāciju diskvalificēja 2016. gadā saistībā ar dopinga pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!