Madonas pilsētas vidusskola ieguvusi pirmo vietu skolu kopvērtējumā Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla ietvaros Ērgļos un Viešūra kalnā. Otrajā vietā - Jelgavas 4. vidusskola un trešie - Madonas Valsts ģimnāzija.

Pirmo trīs vietu ieguvējas pēc rezultātu kopvērtējuma saņems naudas balvas inventāra iegādei, lai sagatavotos nākamajiem Olimpiskajiem panākumiem – informē Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis.

Madonas pilsētas vidusskola ir piedalījusies visos Ziemas festivālos jau vairāk kā 20 gadu garumā, un šogad tajā piedalījās ar 30 skolēniem, kuri ikdienā regulāri trenējas slēpošanā un biatlonā jau no 1. klases. Sporta skolotājs Dainis Vuškāns atzina, ka panākumu atslēga skolai ir lielais pašvaldības un vecāku ieguldījums, kā arī sporta bāzes tuvums un tās kvalitāte. Ar projektiem "Erasmus + Sports"un "Sporto visa klase" tiek attīstīta arī sporta metodika, savukārt resursi maksimāli tiek virzīti inventāra iegādei tieši ziemas sporta veidos.

Pašvaldības lielo atbalstu ceļā uz skolas panākumiem uzsvēra arī Jelgavas 4. vidusskolas sporta skolotāja Nataļja Gorškova, kas priecājas par iespēju ikvienam skolēnam piedalīties Ziemas festivālā, pateicoties Jelgavas pilsētas finansiālajam atbalstam: "Mūsu skola ir ar sporta novirzienu un bērni jau no pirmās klases trenējas slidošanā un hokejā. Vienu reizi nedēļā notiek slidošanas apmācība divu gadu garumā. Taču pamēģināt ātru braucienu ar ragaviņām, kērlinga spēli vai arī piedalīties Lielajā skolu stafetē var ikviens bērns un tās ir lieliskas papildus aktivitātes Ziemas festivālā tāpat kā jauno žurnālistu un dīdžeju konkursi, kas sniedz iespēju sporta jomā iesaistīt iekvienu skolēnu Latvijā."

Ziemas festivālā noskaidroti labākie desmit ziemas sporta veidos – distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, hokejā 3x3, snovbordā, slidošanā, ragaviņu braukšanā un ziemas orientēšanās sportā, kā arī kērlingā un lielajā skolu stafetē, kurā uzvarēja Madonas Valsts ģimnāzija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!