Foto: DELFI
Latvijas U17 meiteņu basketbola izlases pretinieces Pasaules kausa izcīņas turnīra D grupā būs Angolas, Kanādas un Austrālijas komandas, noskaidrots izlozē.

Astotdaļfinālā D grupas vienības cīnīsies ar C kvarteta komandām (Spānija, Ungārija, Argentīna, Jaunzēlande).

"Mums priekšā ļoti interesantas spēles ar iepriekš neiepazītām pretiniecēm," Latvijas Basketbola savienības (LBS) citēts U17 izlases galvenais treneris Kaspars Mājenieks. "Austrālijas izlase būs mūsu grupas galvenā favorīte. Āzijas un Okeānijas zonas čempionātā austrālietes ļoti kvalitatīvi darbojās gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Interesanta komanda. Kanādas izlasē ir viena iespaidīga auguma spēlētāja, bet ar šo komandu noteikti varam cīnīties sekmīgi. Angolas izlasi pagaidām neesmu redzējis."

"Ja būsim pilnā sastāvā un labi sagatavosimies, varam nospēlēt sekmīgi"," uzskata treneris. "Pasaules kausa izcīņā viss būs atkarīgs no pašiem – kā sagatavosimies, kā spēsim laukumā parādīt visu, ko protam."

Izlases kandidātes, kuras tiks aicinātas uz treniņnometni, tiks nosauktas pēc Latvijas Jaunatnes līgas fināliem maija vidū. Gatavošanās Pasaules kausam sāksies 14. jūnijā Liepājā, pēc tam būs treniņometne Daugavpilī un pēdējais sagatavošanās posms vēlreiz Liepājā. Paredzēts arī nopietns pārbaudes turnīrs ar ASV, Spānijas un Kanādas izlašu līdzdalību.

Tiesības spēlēt U17 Pasaules kausa izcīņā Latvijas komanda ieguva pērn, izcīnot 4.vietu Eiropas U16 čempionātā.

U17 pasaules kausa grupas:

A grupa – Japāna, Kolumbija, Baltkrievija, Francija;
B grupa – Ķīna, ASV, Itālija, Mali;
C grupa – Argentīna, Jaunzēlande, Spānija, Ungārija;
D grupa – Angola, Latvija, Kanāda, Austrālija.

Astotdaļfināla pāri:
A1 - B4, A2 – B3, B2 – A3, B1 - A4, C1 - D4, C2 – D3, D2 – C3, D1 - C4

Pasaules kausa izcīņa notiks no 21. līdz 29. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!